Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uyuşturucuyla mücadelede örnek çalışma başlatılıyor

Uyuşturucuyla mücadelede örnek çalışma başlatılıyor

Uyuşturucuyla mücadele alanında dünyaya örnek bir çalışma başlatan Türkiye, 8 bakanlığın eşgüdümünde yürüttüğü faaliyetleri hız kesmeden sürdürüyor.

Uyuşturucuyla mücadele alanında dünyaya örnek bir çalışma başlatan Türkiye, 8 bakanlığın eşgüdümünde yürüttüğü faaliyetleri hız kesmeden sürdürüyor.
2015 yılı Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde atılan adımlar T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. 27 Ağustos 2015 Perşembe günü düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla topyekûn mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler sağlık muhabirlerine de iletildi.
Narkotimler 29 ilde görev başında
İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Aralık 2014´te 11 pilot ilde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Narkotimler, 29 ilde uyuşturucu kaçakçılığı, üretimi, kullanımı ve dağıtımının engellenmesi amacıyla sokak sokak mücadele yürütüyor.
ALO 191 Danışma ve Destek Hattı
Önde gelen danışmanlık projelerinden biri de ?ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Dayanışma ve Destek Hattı?. Sağlık Bakanlığı tarafından 8 Temmuz 2015 itibariyle hizmet vermeye başlayan ALO 191 hattı 7 gün 24 saat ücretsiz destek veriyor.
Çocuk Destek Merkezleri kuruldu
Milli Eğitim Bakanlığı´nın da destek verdiği proje, okul çağındaki çocuklar ile 30 yaş altı üniversite öğrencilerine ilişkin uyuşturucu kullanımının tespitine yönelik araştırmalar yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca, rehberlik hizmeti kapsamında okullarda uyuşturucu ile mücadele konusunda 4.824.295 öğrenci, 3.446.072 veli ve 452.032 öğretmene ulaştı.
3191 kişiye meslek danışmanlığı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bağımlılık tedavisi gören veya rehabilitasyon sürecindeki 3191 kişiye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verirken, İŞKUR tarafından uyuşturucu bağımlılarına tedavilerinin sonrasında kurum hizmetlerinin sunulmasında öncelik tanınmasını sağlıyor. Bakanlık ayrıca, bünyesinde AMATEM/ÇEMATEM bulunan sağlık hizmet sunucularına SGK tarafından yüzde 30 daha fazla ödeme yapılabilmesine imkânı verdi.
1803 antrenöre bağımlılıkla mücadele eğitimi
Gençlik ve Spor Bakanlığı ise, Türkiye genelinde 1803 antrenöre ?Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi? verilmesi kararını aldı. Bunlardan İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan antrenörlerin eğitimleri tamamlanmış durumda. Buna ek olarak, 400.000 üniversite öğrencisinin Bakanlığın yaz kamplarına katılması, 35.000 öğrenciye ise ?Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi? verilmesi planlandı.
Ortak dil oluşturuluyor
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün öncülüğünde uyuşturucuya karşı etkin mücadele için ortak bir iletişim stratejisi ve yol haritası oluşturuldu. BYEGM tarafından bakanlıklar arası ortak bir dil oluşturulması konusunda çalışmalar yapılırken aynı zamanda bilgilendirme amaçlı kitapçık ve broşürler hazırlandı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli