Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Uzm Dr. Ataman Soğuk havaların cilt düşmanı

Uzm Dr. Ataman Soğuk havaların cilt düşmanı

Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Bölümü Uzm. Dr. Funda Ataman, ani hava değişimlerinin yaşandığı bugünlerde, yıpranan cildimizde ve deride oluşan değişiklikleri tedavi ve bakım yapmayı zorunlu hale getirebileceğine dikkat çekti.

Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Bölümü Uzm. Dr. Funda Ataman, ani hava değişimlerinin yaşandığı bugünlerde, yıpranan cildimizde ve deride oluşan değişiklikleri tedavi ve bakım yapmayı zorunlu hale getirebileceğine dikkat çekti.
Özellikle soğuk havaların da kendini yavaştan hissettirmesiyle birlikte cilt sağlığımızı nasıl korumalıyız? Nasıl önlem almalı ve nelere dikkat etmeliyiz? Sorularına cevap veren Uzm. Dr. Ataman, kış aylarında cilt sağlığının nasıl korunması gerektiği hakkında bilgi verdi.
Ataman, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Kışa girerken deriyi yenilemek için cilt tipine (normal, yağlı, karma, kuru) uygun cilt temizleyici kullanmakla başlanmalıdır. Her deri tipindeki insan aşırı sıcak sudan, sert sünger ve liflerden kaçınmalıdır. Banyo sırasında seramid, gliserin, vazelin ve vitamin içeren nemlendiriciler kullanılmalıdır. Deriye banyo sırasında giren suyu hapsetmek için nemlendiriciler banyo sonrası hemen sürülmelidir. Duştan çıkar çıkmaz sürülen nemlendiriciler hızla deri tarafından emilerek daha başarılı sonuçlar verebilmektedir. Kış mevsimi gelince güneşten korunma hiçbir şekilde ihmal edilmemelidir. Bilinmeli ki havanın kapalı olduğu bir kış gününde güneşin zararı ancak % 20 ile % 30 oranında azalmaktadır. Şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremleri kış mevsiminde de mutlaka kullanılmalıdır. Kışa girerken özellikle kırışık veya yaşlanmış cilde sahip kişilerin kimyasal soyma, lazer, botoks, dolgu, mezoterapi, PRP ve dermoroller gibi uygulamalarla kış mevsimine cildin yenilerek hazırlanması sağlanmalıdır. Cilt yüzeyinde oluşan kalınlaşma için en etkili yöntem kimyasal peeling tedavisidir. Özellikle kimyasal peeling tedavisi yüze canlı bir görüntü sağlayarak, güneşin etkilerinden cildi arındıran ve akne oluşumunu da azaltan bir yöntemdir. Kışın özellikle tırnaklar kırılıp hassaslaşabilmektedir. Özel tırnak balsamları, tırnak güçlendirici vitaminler tırnak bakımında mutlaka kullanılmalıdır. Mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri de artabilmektedir. Bu nedenle saç dökülmesi yaşayan kişilerin biotin, çinko, selenyum, metionin, A,E,B ve D vitaminleri ile takviye, medikal şampuanlar kullanması çözüm sağlayabil-mektedir. Kış mevsiminde sebze ve meyvelerden alınan vitamin ve minerallerin deriye oldukça olumlu yansımaları vardır. En önemlisi alınan vitaminler cildi rahatlatarak, deriye parlak bir görünüm sağlar. Özellikle havuç içerisinde bulunan Beta Karoten´i kış mevsimi boyunca tüketmeye özen gösterilmelidir. Mevsim içerisinde yetişen sebze ve meyveleri tüketmeye de dikkat edilmelidir.? Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı