Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Uzman Erbaşların özlük hakları mecliste

Uzman Erbaşların özlük hakları mecliste

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran bulut, uzman erbaşların özlük haklarını meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran bulut, uzman erbaşların özlük haklarını meclise getirdi.
MHP Milletvekili Bulut, uzman erbaşların kanunlarından kaynaklı sorunların halen devam ettiğine değindi.
Uzman erbaşların özlük haklarını TBMM`ye taşıyan Bulut, konu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Bulut, 1986 yılında yürürlüğe giren 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile TSK`da istihdamları sağlanmış olan Uzman Erbaşların kanunlarından kaynaklı sorunların halen devam ettiğini belirtti.
Kanunları gereği uzman erbaşların 45 yaşına kadar çalışabildiklerini, Haziran-2010`da yapılan 6000 Sayılı Kanun değişikliği ile bu maddenin iyileştirilmeye çalışılmasına rağmen yasa cümlesindeki "emekliliği hak edene kadar sivil memur olarak görev yaparlar" ibaresinde "emekliliği hak edene kadar" ibaresinden dolayı ancak 46 yaşına kadar çalıştırılabildiklerini, üniversite çağındaki evlatları ile birlikte "resen" (zorla) emekli edildiklerini vurgulayan Milletvekili Bulut,  "Bu personelin çalışabilecek yaşlardayken emekli edilmesi ayrıca zararda olan SGK`ya da zarar vermektedir." dedi.
Diğer çalışanlara verilen ek-gösterge uygulaması ve kıdemlerine paralel olarak mali hakların uzman erbaşlara verilmediğini belirten Bulut, uzman erbaşlarda,  göreve bugün başlayanla, 20 yıldır çalışan aynı ücreti aldıklarını ve uzman erbaşlarımızın ordu evlerinden faydalanamadıklarını yılda 90 gün hastalanıp da doktor raporu alacak olurlarsa işlerinden atıldıklarını da ifade etti.
Bu zümreye yapılan bu uygulamanın bir başka örneğinin bulunmadığını sözlerine ekleyen Bulut,  uzman erbaşlarımızın "resen" zorla emekli edilmelerinin önüne geçilmesi adına çalışma yapılması gerektiğini işaret etti.
Uzman erbaşların mali durumlarının düzeltilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Bulut, uzman erbaşlarımızın mağduriyetlerinin biran önce giderilmesi gerektiğini belirtti. 
Bulut`un Milli Savunma Bakanına yönelttiği sorular: "Uzman erbaşlarımızın "resen" zorla emekli edilmelerinin önüne geçilmesi adına ne tür düzenlemeler yapılacaktır? Uzman Erbaşlarımıza ek-gösterge uygulaması ve kıdemlerine paralel olarak mali haklarının düzeltilmesi konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? Uzman Erbaşlarımız orduevlerinden faydalanamamaktadırlar. Bu durumun değiştirilerek uzman erbaşlarımızın orduevlerinden faydalanabilmeleri sağlanacak mıdır? Uzman erbaşlarımızın mağduriyetlerini ne zaman düzelteceksiniz? Uzman Erbaşlarımız; bir yılda 90 gün hastalanıp da doktor raporu alacak olurlarsa işlerinden atılmaktadırlar.     Bu uygulamanın başka bir örneği var mıdır? Bu durumun düzeltilmesi için bir değişikliğe gidilecek midir?"  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false