Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Ersin Yazıcı, 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılını açtı

Vali Ersin Yazıcı, 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılını açtı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İlköğretim Haftası nedeniyle Ercan Kıvrak İlkokulu´nda düzenlenen programa katıldı.

"İlköğretim Haftası" Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir´de de törenlerle kutlanıyor.
Sabah ilk olarak İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Karesi Ercan Kıvrak İlkokulunda tören düzenlendi.
Düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, protokol, öğrenciler ve öğretmenleri temsilen yapılan konuşmalar ve şiir okunmasıyla devam etti. Daha sonra okulun 4. sınıf öğrencileri, bu yıl okula başlayan 1. sınıf öğrencilerini çiçeklerle karşılayarak, el ele tutuşup sınıflarına kadar okulun yeni öğrencilerine eşlik etti.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, törende yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılında 187 bin 843 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.
Karesi Ercan Kıvrak İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Vali Ersin Yazıcı´da, 8 ay boyunca herkesin mutlu olacağı, hayatın kilometre taşlarında çok önemli yer edecek bir döneme başladıklarını söyledi.
Öğretmenlere ve öğrencilere seslenen Vali Yazıcı, şunları ifade etti: ?Velilerimizin en kıymetli varlıkları bugün itibarıyla sizlere emanet. Bu emanete layıkıyla sahip çıkacağınızdan eminim. Bu emanetleri hem akademik anlamda doldurarak hem milli ve manevi anlamda doldurarak ülkemizi geleceğimizi teslim edeceğiz. Derslerle birlikte hayat devam edecek. Öğrencilerim, vali amcanız olarak sizden bir şey istiyorum: Herkes ama herkes mutlaka kitap okumalı. Bu alışkanlık bu yaşlarda kazanılmalı. Bu alışkanlığın kazanılmasında velilere de büyük iş düşüyor. Siz de kitap okuyarak destek olun. El birliğiyle tüm kurum ve kuruluşlarla BENGİ Projesi adı altında başlattığımız kampanyayla yolumuza devam edelim. 2018-2019 eğitim öğretim sezonunun başta velilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm Balıkesirlilere hayırlı olmasını diliyorum.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli