Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ Projesini değerlendirdi

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ Projesini değerlendirdi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Karesi Ali Hikmet Paşa Ortaokulunu ziyaret ederek, okulun öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Okulda görev yapan idareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, BENGİ Projesini değerlendirdi.
Okulda görev yapan idareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun idari yapısı ve öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar hakkında bir toplantı yaptı. Öğretmenlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, " Çocuklarımızın yarınlara güvenle hazırlanmaları, eğitim süreçlerini sağlıklı ve güven içerisinde tamamlamaları hepimizin ortak ve asli görevidir.? dedi.
Eğitim alanında uygulamaya konulan projelerle Balıkesir´in önümüzdeki yıllarda daha başarılı noktalara geleceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Eğitim okul öncesinden itibaren başlayan, üniversite sıralarına kadar geçen zamanda ciddi ve planlı çalışmalar gerektiren bir süreçtir. Bu süreç içerisinde başta annelere, babalara ve öğretmenlerimize olmak üzere toplumumuza önemli görevler düşmektedir.? şeklinde konuştu.
Balıkesir´de eğitimin çıtasını bir adım daha yukarıya taşımak adına çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Yazıcı, "Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerdeki başarılarını da önemsiyor ve onlara elimizden gelen desteği veriyoruz. Devletimiz bu noktada çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almaları için her türlü imkânı sağlamaktadır. Eğitim yuvalarımız bizim önceliklerimiz arasında yer almaktadır ve eğitime pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz.? dedi.
Kitap okumayan ve sadece ders kitaplarıyla yetinen öğrencilerin hiçbir zaman yeterince başarılı olamayacaklarını, öğretmenlerden öğrencilerin kitap okumaları için elinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini hatırlatan Vali Yazıcı, "Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak sadece Türkçe öğretmeninin görevi değil, görev yapan tüm öğretmenlerimizin görevidir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz genç nesillerimizi kitapla tanıştırmak ve okuma alışkanlığı olan bir toplum inşa etmek en önemli vazife ve sorumluluklarımızdandır.? dedi.
Ziyaret kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Okuma saati sonrası öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak, bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu bunun için öğrencilerin kitapları yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.
Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Yazıcı, "Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Kitap okumak, insana bilgi zenginliği, geniş kelime hazinesi, engin bir bakış açısı ve gelişmiş bir düşünce ufku temin eder. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Yalan söylemez ve seni üzmez. Sizlere tavsiyem siz de kitap okuyun. Ve onlarla arkadaş olun. Siz onları bırakmazsanız onlar da sizi bırakmaz. Ne kadar çok kitap okursak kendimize ve toplumumuza bir katkıda bulunuruz." dedi.
Öğrencilerin istek sorun talep ve memnuniyetini dinleyen Vali Ersin Yazıcı´ya, öğrenciler ziyaretlerinden dolayı sevindiklerini ve mutlu olduklarını söylediler.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli