Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Resepsiyonunda halkla buluştu

Vali Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Resepsiyonunda halkla buluştu

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümünde Balıkesir Valiliği tarafından Öğretmenevinde düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Resepsiyonu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümünde Balıkesir Valiliği tarafından Öğretmenevinde düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Resepsiyonu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Düzenlenen resepsiyonda Vali Yazıcı ve Bayan Yazıcı tebrikleri kabul ederek gelen davetlilerle tek tek tokalaştı.
Cumhuriyet resepsiyonuna, askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın kuruluşları temsilcileri, hayırseverler, başarılı sporcular, Balıkesir´de son bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyan vatandaşlar, Balıkesir´de öğrenim gören yabancı öğrenciler, muhtarlar, işadamları, esnaflar, AFAD ekipleri, PTT çalışanları, orman yangınları ile mücadelede çalışan ekipler, zabıta ekipleri, tarım işçileri, koruyucu aileler, sevgi evlerinde kalan çocuklar, gönül elçileri ile şehit ve gazi aileleri katıldı.
Şehit, gazi yakınları ve gönül elçileriyle özel olarak ilgilenen Vali Yazıcı ve Bayan Yazıcı, masalarına giderek onlarla bir süre sohbet etti.
Davetlilerin Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan Vali Yazıcı, "Davetimize icabet ettiniz, hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılını kutluyoruz. Çok zor şartlarda ve büyük bir özveri ile atalarımızın ve şehitlerimizin bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşamaya devam edecek. Önemli olan dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygumuzu pekiştirerek, birbirimize kenetlenerek bu milli birliği, milli ruhu, hep beraber göstermeliyiz. Bizi bugünlere ulaştıran, bu toprakları bize vatan yapan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yadediyoruz." dedi.
Yaklaşık iki saat süren resepsiyon sonunda Cumhuriyet pastası kesildi.
Resepsiyonda, Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenim gören öğrenciler ile Bigadiç Turfullar Yörük Kültür ve Dayanışma Derneği de sahne aldı. Halk Oyunlarından, Klasik müzik ve Türk Halk müziğine kadar seslendirilen çok sayıda eser konuklardan tam not aldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli