Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vali Ersin Yazıcı, eğitim gönüllüsüyle buluştu

Vali Ersin Yazıcı, eğitim gönüllüsüyle buluştu

Yaşamını İstanbul´da sürdürürken, Ayvalık İlçesi kırsal Bağyüzü Mahallesi´ne yerleşen Fatma Pınar Yeşilkaya, mahalledeki okulun eksikliklerini gidererek okulu adeta kolej havasına büründürdü

Yaşamını İstanbul´da sürdürürken, Ayvalık İlçesi kırsal Bağyüzü Mahallesi´ne yerleşen Fatma Pınar Yeşilkaya, mahalledeki okulun eksikliklerini gidererek okulu adeta kolej havasına büründürdü.
Ayvalık´ın kırsal Bağyüzü Mahallesi´ne 8 yıl önce yerleşip ailesi ve iki çocuğuyla burada yaşamaya başlayıp, mahalle halkını ve kırsal mahalleyi çok seven Fatma Pınar Yeşilkaya 2 çocuğunun eğitimini mahalledeki okulda devam ettirdi.
Bu arada okulunun eksiklerini gören Fatma Pınar Yeşilkaya, zamanla eksikleri tek tek tamamlarken, daha sonra okula bir anasınıfı kazandırmaya karar verdi. Yeşilkaya, anasınıfı olarak kullanılacak binanın temel atılmasından bugüne kadar her aşamasında görev yaptı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık İlçesi´ne yaptığı ziyarette Bağyüzü Mahallesine geçerek eğitim gönüllüsü, hayırsever Fatma Pınar Yeşilkaya ile bir araya geldi.
Ziyaret nedeniyle büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu belirten Hayırsever Fatma Pınar Yeşilkaya, "Bağyüzü´ne İstanbul´dan gelip ev yaptırmıştım. Allah nasip etti buraya yerleştik. Çocuklar da evi beğendi. Ve bu köyde okumaya başladılar. 2 çocuğumdan biri 8. sınıfı Bağyüzü Ortaokulu´nda bitirdi. Diğeri yine bu köyde 5. sınıfta okuyor. Ufak tefek bazı eksikleri tamamlayarak okula destek olmaya çalıştık. Zaman içinde eğitime destek olmayı sürdüreceğim dedim. Bağyüzü Ortaokulu´nun bünyesinde ana sınıfı yaptırmaya karar verdim. Protokolü, valimiz Ersin Yazıcı ile birlikte 2 yıl önce imzaladık. Binamız tamamlanma aşamasında. Eğitime desteklerimi sürdüreceğim. Çocukların mutluluğuna ortak olmak istedim." dedi.
Eğitim gönüllüsü Fatma Pınar Yeşilkaya´ya teşekkür eden Vali Yazıcı, inşaatın hızlı ve sağlıklı bir şekilde sürdüğünü okulun kısa sürede eğitime açılacağını belirtti.
Hayırseverlerin eğitime büyük katkı sağladığını kaydeden Vali Yazıcı, "Bu hayırda yarışın devam etmesini diliyorum. Devletimizin eğitime verdiği önem kadar hayırseverlerimiz de böylesi kıymetli bağışları ile eğitime katkı veriyorlar. Bu durum devletimiz, insanımız ve bizim için fevkalade güzel bir husustur. Eğitim öğretime anlamlı bir bağışta bulundukları için hayırseverimizi kutluyorum. Orada eğitim görecek ve mezun olacak çocukların duasını almak, onların teşekkürünü almak herhalde hem bu dünya, hem de öteki dünya için çok güzel bir şey olsa gerek. Tüm hayır sahiplerimize bol kazançlar dileyerek, orada okuyacak olan tüm öğrencilerimiz adına da teşekkür ediyor, Balıkesir için, Ayvalık ilçemiz için ve çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli