Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Vali Ersin Yazıcı, İlköğretim Haftası etkinliğine katıldı

Vali Ersin Yazıcı, İlköğretim Haftası etkinliğine katıldı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İlköğretim Haftası nedeniyle Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen programa katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İlköğretim Haftası nedeniyle Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen programa katıldı.
"İlköğretim Haftası" Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir´de de törenlerle kutlanıyor. 18 Eylül Pazartesi günü ilk olarak İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Altıeylül Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda tören düzenlendi.
Düzenlenen törene Balıkesir protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, protokol, öğrenciler ve öğretmenleri temsilen yapılan konuşmalar ve şiir okunmasıyla devam etti. Daha sonra okulun 4. sınıf öğrencileri, bu yıl okula başlayan 1. sınıf öğrencilerini çiçeklerle karşılayarak, el ele tutuşup sınıflarına kadar okulun yeni öğrencilerine eşlik etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız törende yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılında 184 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, OECD ülkeleri arasında eğitime en çok yatırım yapan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.
Altıeylül Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Vali Ersin Yazıcı da, 8 ay boyunca herkesin mutlu olacağı, hayatın kilometre taşlarında çok önemli yer edecek bir döneme başladıklarını söyledi.
Öğretmenlere ve öğrencilere seslenen Vali Yazıcı, şunları ifade etti:
"Velilerimiz burada. Velilerimizin en kıymetli varlıkları bugün itibarıyla sizlere emanet. Bu emanete layıkıyla sahip çıkacağınızdan eminim. Bu emanetleri hem akademik anlamda doldurarak hem milli ve manevi anlamda doldurarak ülkemizi geleceğimizi teslim edeceğiz. Derslerle birlikte hayat devam edecek. Öğrencilerim, vali amcanız olarak sizden bir şey istiyorum: Herkes ama herkes mutlaka kitap okumalı. Bu alışkanlık bu yaşlarda kazanılmalı. Bu alışkanlığın kazanılmasında velilere de büyük iş düşüyor. Siz de kitap okuyarak destek olun. El birliğiyle tüm kurum ve kuruluşlarla BENGİ Projesi adı altında başlattığımız kampanyayla yolumuza devam edelim. Sevgili öğretmenler nice Mehmet Akif´lerin yetiştiği bir okul olsun bu okul. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu