Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Ersin Yazıcı, Jandarma Teşkilatının 180. yaşını kutladı

Vali Ersin Yazıcı, Jandarma Teşkilatının 180. yaşını kutladı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Jandarma Teşkilatının 180. (14 Haziran 1839) kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Jandarma Teşkilatının 180. (14 Haziran 1839) kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Yazıcı mesajında, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin bağrından çıkmış İçişleri Bakanlığı´na bağlı kahraman Türk Jandarmasının, kırsalda asayiş ve güvenliğin sağlanmasında önemli görevler üstlendiğini ifade etti. Mesajında Jandarmanın hizmetlerine vurgu yapan Vali Ersin Yazıcı, Jandarmanın ülke genelinde halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması yönünde önemli hizmetler ifa ettiğini belirterek, "Emniyet teşkilatıyla birlikte toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki en temel unsurlardan olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 180. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Jandarma Teşkilatımız, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması yönündeki hizmetleri ile milletimizin takdirini kazanmıştır. Her geçen gün kendisini geliştirerek ülkemizde huzur ve güvenliğin temininde çok takdir edilecek bir yere ulaşmıştır. İlimizde de Jandarma teşkilatı büyük bir fedakârlıkla gayretle vazife icra etmektedir. Modern teknolojinin tüm imkânlarına sahip olan Jandarma Teşkilatı; büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde en üst düzeyde verimliliği alabilecek şekilde çalışmaktadır." dedi.
Jandarmanın sorumluluk alanının büyüklüğüne karşın 180 yıllık birikimi ile üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirten Vali Yazıcı, "Jandarma Teşkilatımızın, dün olduğu gibi bugün de, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için kendisine tevdi edilen görevleri, demokratik değerleri ve insan haklarını esas alan üstün vazife ve hizmet anlayışıyla yerine getireceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, görevleri sırasında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Jandarma Teşkilatına başarılar diliyorum." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli