Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Ersin Yazıcı, şehit ailesini ziyaret etti

Vali Ersin Yazıcı, şehit ailesini ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bigadiç İlçesi İlyaslar Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Niyazi Elçin´in baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bigadiç İlçesi İlyaslar Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Niyazi Elçin´in baba evine taziye ziyaretinde bulundu.
Vali Yazıcı, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile birlikte Hatay´ın Hassa ilçesinde bölücü terör örgütü ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonda şehit olan Astsubay Çavuş Niyazi Elçin´in babası Mehmet Elçin, annesi Alime Elçin ve çocukları Metehan ve Alperen´i Bigadiç İlyaslar Mahallesindeki evlerinde ziyaret etti.
Vali Yazıcı, şehidin babası ve annesine başsağlığı dileyerek kendileriyle sohbet etti. Ailenin isteklerinin olup olmadığını soran Vali Yazıcı, ´´Talepleriniz bizim için emirdir. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız burada, kapımız da gönlümüzde her zaman şehit ailelerine açık.´´ dedi.
Şehidin oğulları 2 yaşındaki Alperen ve 3 yaşındaki Metehan´ı seven Vali Yazıcı, şehidin babası Mehmet Elçin ve annesi Alime Elçin´e Türk bayrağı hediye etti.
Şehit ailelerinin kutsal birer emanet olduklarını belirten Vali Yazıcı, Şehit ailelerinin acılarının millet olarak paylaşıldığını ve devletimizin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.
Şehitliğin en yüce makam olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Ailelerine gurur, Türk Milletine hayat veren yüce şehitlerimiz, yurdun dört bir yanındaki hatıralarıyla şanlı tarihimizin sayfalarına vatanseverliğin en güzide örneklerini yazdırdılar. Onların uğrunda can verdiği bu topraklar, akıttığı kanla vatan olmuştur. Hiçbir feragat, hiçbir vazgeçiş can kadar kıymetli olamaz. Ancak, vatan, millet, iman; can kadar, canan kadar sevilirse, İnsan kendinden vazgeçebilir. Millet için canını feda edebilir. Biz bir aileyiz. Balıkesir Valiliği her zaman yanınızdadır. Balıkesir Valisi her zaman yanınızdadır, hizmetkârınızdır. Bu büyük millet her zaman yanınızdadır, size minnettardır. Vatanımız ve mukaddes değerlerimiz için canını çekinmeden feda eden şehitlerimizin geride kalan ailelerine devlet olarak yapmamız gereken her türlü görevi yerine getiriyoruz. Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacaktır. Vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygı ile anıyorum." dedi.
Vali Yazıcı, ayrıca Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Niyazi Elçin´in hatırasını yaşatmak için adının İlyaslar Mahallesinde bulunan okula verilmesi için gerekli çalışmanın başlatılacağını söyledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli