Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Ersin Yazıcı, Sevgi Evleri çocukları ile iftar da buluştu

Vali Ersin Yazıcı, Sevgi Evleri çocukları ile iftar da buluştu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na bağlı Sevgi Evleri´nde devlet koruması altında yaşayan çocukları ve gençleri iftar sofrasında misafir etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na bağlı Sevgi Evleri´nde devlet koruması altında yaşayan çocukları ve gençleri iftar sofrasında misafir etti.
Babalar Günü vesilesiyle, Vali Yazıcı´nın ev sahipliğindeki iftara, Balıkesir´de bulunan sevgi evlerinde kalan 39 çocuk ve genç katıldı.
Gerçekleşen etkinlikte çocuklarla yakından ilgilenen Vali Yazıcı, çeşitli vesilelerle bir araya geldikleri Sevgi Evleri´nde kalan çocuklarla bu kez Ramazan ayında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İftarda misafirlerine hitaben yaptığı kısa konuşmasına, ?Balıkesir´de, kocaman bir aileniz olduğunu unutmayın. Sırtınızı dayayabileceğiniz, güçlü bir devletiniz olduğunu, aklınızdan hiç çıkarmayın? diyerek başlayan Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir´de göreve ilk başladığım gün, devletin ilgi ve desteğine daha fazla muhtaç olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, kimsesiz ve yetim çocuklarımızla, biçare kadınlarımızla, engelli ve yaşlı insanlarımızla öncelikle ve yakından ilgileneceğimizi özellikle belirtmiştim." dedi.
Sosyal devlet anlayışının temelinde insana sahip çıkmanın yattığını dile getiren Vali Yazıcı, "Biz Valilik olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Çocuklarımız bizim yarınlarımız, onlar mutlu olduğunda biz daha çok mutlu oluyoruz. Çocuklar, bizim geleceğimiz. Bizi medeniyetimizle, kültürümüzle geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızı seviyoruz ve önemsiyoruz. Bu çocuklar milletimizin bizlere emanetleridir. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın toplumsal hayata katılımlarını sağlıyoruz. Bütün çabamız bu çocukların daha iyi şartlarda yetişmesini sağlamak ve geleceğe daha iyi hazırlanmalarına katkıda bulunmaktır. Onların topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu çocuklara sadece sevgi vermemiz yeterli. Çünkü diğer her ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor." diyerek sözlerine ekledi.
Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mustafa Akbıyık´ın da katıldığı iftarda, çocuklar ve gençler de söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli