Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Hasan Şıldak, Ayvalık´ta

Vali Hasan Şıldak, Ayvalık´ta

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlçe ziyaret programları kapsamında Ayvalık´ı ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlçe ziyaret programları kapsamında Ayvalık´ı ziyaret etti.
Ayvalık´ta yoğun bir program gerçekleştiren Vali Şıldak, İl Güvenlik Değerlendirme Toplantısı ve Kaymakamlar Toplantısının ardından programına Kaymakamlık ziyareti ile devam etti.
Beraberinde İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu´nun da bulunduğu Vali Şıldak´ı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Güneş Eliş karşıladı.
Büroları ziyaret ederek personel ile tanışan Vali Şıldak, programı kapsamında Kaymakam Görgülüarslan´dan ilçe ile ilgili bilgi almasının ardından ilçede gerçekleştirilen Covid-19 tedbirleriyle ilgili denetim çalışmalarına katıldı.
Denetimler sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şıldak, ?Bu denetimlerle kuralları hatırlatmak salgınla mücadelede hayati önem taşıyor. Denetimlerde artık bilinçlendirmekten öte yaptırımlar da uyguluyoruz. Kurallara uymayanlara, toplum sağlığını tehlikeye atanlara para cezası uyguluyoruz. Alanda görev yapan kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, kolluk birimlerimize, sağlık çalışanlarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İlimiz genelinde ayrıca maalesef izolasyon kurallarına uymayıp dışarıya çıkan pozitif veya temaslı 48 vatandaşımız yurtta izolasyona tabii tutuluyor. Bugünden itibaren kamu, kurum ve kuruluşlarına girişlerde vatandaşın ibraz etmesi gereken HES kodu uygulaması da hayata geçti.? ifadelerine yer verdi.
Geçtiğimiz hafta sonu Ayvalık-Küçükköy-Badavut Mevkiinde meydana gelen orman yangınına da değinen Vali Şıldak ?Hepimizi derinden üzen ve 53 hektar alanı kaybetmemize sebep olan yangın sonrasında çalışmalar devam ediyor. 13 hektarı orman, 40 hektarı da tabiat parkı statüsünde olan alanı ağaçlandırılarak tekrar yeşertmek bizim görevimiz. Teknik ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğümüz bu alanın tespitlerini yapıyor. Teknik çalışmalar neticesinde uygun görülen zamanda temizlik, kök sökümü, ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Bu alanda orman varlığının tekrar kazandırılmasında doğal yöntem mi yoksa dikim şeklinde bir uygulama olacağına Orman ve Milli Parklar bu iki kurum birlikte karar verecek. Bu da tamamen teknik gereklere göre belirlenecek. Valilik olarak süreci yakından izliyoruz. Yanan alan en uygun şartlarda yine orman alanı olarak ağaca kavuşturularak korunacak.? diye konuştu.
Vali Şıldak denetimin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret edip yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı ve personele başarılar diledi.
Vali Şıldak, ilçe kurum yöneticileri ile de bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı´na geçerek buradaki çalışmaları ve sahil güvenlik deniz unsurlarını inceledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Vali Hasan Şıldak Ayvalık
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı