Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Hasan Şıldak: ?Balıkesir´de vaka sayılarındaki artış endişe verici?

Vali Hasan Şıldak: ?Balıkesir´de vaka sayılarındaki artış endişe verici?

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde Balıkesir´deki pandemi sürecini değerlendiren Vali Hasan Şıldak, her geçen gün vaka sayılarında artışın yaşandığına dikkat çekti.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde Balıkesir´deki pandemi sürecini değerlendiren Vali Hasan Şıldak, her geçen gün vaka sayılarında artışın yaşandığına dikkat çekti. Covid-19 pandemisinde tüm kuralların Balıkesirliler tarafından eksiksiz uygulanmasını isteyen Vali Şıldak, son dönemde vaka sayılarının endişe verici boyutta arttığını açıkladı.
Balıkesir´de covid-19 vaka sayılarının Ekim ayı başı itibariyle artışa geçtiğini söyleyen Vali Hasan Şıldak, hastanelerde yatış, yoğun bakım, entübe oranlarına paralel olarak da ölüm oranlarının yükseldiğini belirtti. Hastanelerde tedavi gören vatandaşların 65 yaş üstü olduklarına dikkat çeken Vali Hasan Şıldak, aldıkları kararlarla 65 yaş üzeri vatandaşlara kısıtlamalar getirdiklerini ifade etti. Sokaklarda sigara içilmemesi yönünde de aldıkları kararı sıklıkla denetleyeceklerini de belirten Vali Hasan Şıldak, il genelinde sigara içilebilecek ve içilmeyecek alanların belirlendiğini de kaydetti.
Vali Şıldak: ?Sosyal medya ile basını ayırmak gerek?
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret eden Vali Hasan Şıldak ilk olarak basının önemine dikkat çekti. Vali Şıldak, ?Mesleğin hakkını veren, gerçek gazetecilik yapan, kamunun menfaatlerini gözeten bir gözle yaklaşan, aynı zamanda ahlaki, etik değerleri muhafaza eden bir yaklaşım çok önemli. Basın çünkü toplumun gözü kulağı oluyor. Artık bilgilerin tamamı basın yoluyla insanlara ulaşıyor. Tabi sosyal medya ile basını da karıştırmamak lazım. Sosyal medya ile ilgili son bir düzenleme de yapıldı ama bu beklentileri aslında ne kadar karşıladığını sizler daha iyi biliyorsunuz. Oradaki pervasız kullanımlar, bilinçsiz kullanımlar basın gibi algılanıyor. Aslında basın o değildir. Basın doğruyu, düzgün bir şekilde yansıtabilmek için çaba gösteren bir performans gerektiriyor. Yani yoksa oradan duyduğunu yazmak bana göre basın faaliyeti değil. Basın aslında sorumlulukları çok olan bir kurum, müessese. Kamuyla vatandaşın da en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan biridir. Basın olmasa otokontrol de olmaz. Mesela demokratik toplumlarda basının vazgeçilmez olduğu, hatta dördüncü kuvvet olarak tanımlanır. Yasama, yürütme, yargıdan sonra basın sayılır. Basının gücünü tabi ki o anlamda da teslim etmek lazım? diye konuştu.
?Vaka sayıları endişe verici boyutta?
Covid-19 pandemisi nedeniyle gerek ülke genelinde gerekse de Balıkesir´de zor günlerin geçirildiğini dile getiren Vali Hasan Şıldak, Balıkesir´deki son durumu değerlendirdi. Vali Şıldak, ?Vakalarımız bizim Eylül ayının sonuna kadar düşük dozda seyretti. Vaka sayılarımız bir hayli düşüktü. Ekim´in ilk haftası itibariyle yükseliş başladı. Yükseliş Balıkesir´de halen devam ediyor. Yani yükseliş durmadı. Henüz daha platoyu görmedik, yataya geçmedik ve bu endişe verici boyutta diyebilirim. Yükseliş devam ediyor, yükselişin sebepleri hem dikkat etmememizden kaynaklanıyor hem de havaların soğumasıyla kapalı alanları kullanmaya daha çok ağırlık verdik. Kapalı ortam bulaşma riskini çok artırıyor? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli