Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vali Hasan Şıldak´tan yüksek riskli bölge değerlendirmesi

Vali Hasan Şıldak´tan yüksek riskli bölge değerlendirmesi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, OSB´nin birleşme toplantısında yaptığı konuşmada Yeni Kontrollü Süreç kapsamında belirlenen risk haritasında Balıkesir´in konumunu değerlendirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, OSB´nin birleşme toplantısında yaptığı konuşmada Yeni Kontrollü Süreç kapsamında belirlenen risk haritasında Balıkesir´in konumunu değerlendirdi.
Balıkesir´de son iki haftalık kısa bir periyotta vaka artışı yaşandığını söyleyen Vali Hasan Şıldak, ?Aldığımız tedbirleri sıkı uygularsak denetimlerimizle birlikte kısa süre içinde rengimizi kırmızıdan daha olumlu renklere dönüştüreceğiz.? diye konuştu.
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Yeni Kontrollü Süreç ile ilgili alınan kararların açıklanmasının ardından Balıkesir´in yüksek riskli bölgede bulunması sonrasında değerlendirmelerde bulunan Vali Şıldak aşılama çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
Vali Şıldak tedbirlere uyulmasıyla yaşanan olumsuzlukların giderilebileceğini ifade ederken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´da gerek Balıkesirlilerden gerekse esnaftan sabretmelerini istedi.
Vali Şıldak Balıkesir´in yüksek riskli iller haritasında yer almasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: ?Son iki haftalık kısa periyotta maalesef tekrar bir vaka yükselişiyle karşı karşıya kaldı. Bu yöndeki bütün bilgilendirmeleri gayet şeffaf olarak sürecin en başından beri sağlıklı bir şekilde halkımızla paylaşıyoruz, vatandaşlarımızı uyarıyoruz, sanayi kuruluşlarımızı, işyerlerimizi uyarıyoruz. Bu tedbirleri sıkı uygularsak halkımızla beraber kamuda aldığımız tedbirlerle birlikte, denetimlerimizle kısa süre içinde biz rengimizi kırmızıdan daha olumlu renklere dönüştüreceğiz. Ama bunun için bir kararlılık gerekiyor, mücadele gerekiyor. Aşılama çalışmalarında ilimiz ilk 5 il arasında bulunuyor. 210 binin üzerinde bir aşılama gerçekleştirildi. Aşılama sürecinin hızlanması, havaların ısınmasıyla açık alan kullanımının artması ve dikkatimizi kaybetmeden, rehavete kapılmadan bu süreci Allah´ın yardımıyla hep birlikte atlatacağız.?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´da Balıkesir olarak hep birlikte kırmızı renkten daha düşük seviyeye gelmek için sabretmek gerektiğini kaydetti.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli