Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Şıldak, bağışıklık sistemi zayıf olanları uyardı

Vali Şıldak, bağışıklık sistemi zayıf olanları uyardı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, küresel çapta salgına dönüşen korona virüsüne karşı mücadele kapsamında vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, küresel çapta salgına dönüşen korona virüsüne karşı mücadele kapsamında vatandaşları uyarmaya devam ediyor.
Salgın hastalıktan korunmak için yapılması gerekenleri sık sık hatırlatan Vali Şıldak, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile bağışıklık sistemi düşük vatandaşlarımızın kurallara titizlikle riayet etmelerini istedi.
Güçlenen salgına karşı her bir vatandaşın eksiksiz şekilde tedbirlere uyması gerektiğini ifade eden Vali Şıldak, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımında; ?65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın saat 10.00-13.00 arasında dışarıya çıkmalarına izin verilmektedir. Sadece Cuma günleri Cuma namazına gitmek isteyenlerin 10.00-14.00 saatleri arasında dışarı çıkmaları mümkün olabilmektedir. Bu vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça hiç dışarıya çıkmamaları önerilmektedir. Zorunlu olarak dışarıda bulundukları esnada ise sosyal mesafe kuralına uymayı zorlaştıran her tür kalabalık ortamdan uzak durmaları gerekmektedir. 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızla evler dahil aynı ortamda bulunulduğu esnada diğer kişilerin mutlaka maske takması ve mesafe kuralına uyması sağlanmalıdır. Bu vatandaşlarımızın bulunduğu evlere kesinlikle ziyaretçi kabul edilmemesi gerekmektedir.? ifadelerini kullandı.
65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın virüse yakalanma ve hastaneye yatma oranlarının yükseldiğini hatırlatan Vali Şıldak, ?Değerli büyüklerimizin çok zorunlu durumlar dışında evde kalmaları gerekiyor. Onların sağlığı için dikkatli ve özenli davranalım, büyüklerimizin bulunduğu ortamlarda kurallara tam olarak uyalım..? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli