Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Şıldak Bandırma´da

Vali Şıldak Bandırma´da

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bandırma İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bandırma İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.
Vali Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte cumartesi günü bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Bandırma İlçesindeydi.
Programına; Kurtsan Holding´e ait Bandırma İlçesinde üretim yapan Otacı Kurtsan İlaç Fabrikası ziyaretiyle başlayan Vali Şıldak, firma yetkililerden çalışmalarla bilgi aldı.
Ziyaretlerine Yemmak Makina ile devam eden Şıldak, firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ülkenin tarım ve hayvancılık alanında önde gelen İllerin başında olan Balıkesir´in sanayi ilçesi Bandırma´da firma ziyaretlerine devam eden Şıldak, yine sektörün bir diğer önemli firması Yemtar Makine´yi ziyaret etti. Burada firma yetkililerinden bilgi alan Şıldak, Balıkesir´i sanayi anlamında ileriye taşıyacak her bir firmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.
Vali Şıldak, ziyaretlerine bölgenin önemli ticaret ve transit kapısı olan Bandırma Limanı´yla devam ederken; ithalat, ihracat ve transit taşımacılığında ülke ölçeğinde önemli paya sahip olan, bölgenin yük trafiğinin limanı olarak gelişme gösteren Çelebi Bandırma Liman İşletmelerinde incelemelerde bulunarak İşletme Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy´u ziyaret etti. Burada bulunan birimleri de ziyaret ederek personele çalışmalarında başarılar diledi. Vali Şıldak römorkör de kullanarak limanı denizden inceledi.
Hicri Ercili Özel Eğitim Uygulama Okulu inşaatında incelemede bulunarak yetkililerden bilgi alan Şıldak, yıl sonunda tamamlanması planlanan okulun takdire şayan bir eğitim desteği olduğunu belirterek, Ercili Ailesine teşekkür etti.
Vali Şıldak, program kapsamında Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´nü de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Enstitü Müdürü Erdinç Veske?den yürütülen ve yeni uygulamaya geçirilecek çalışmalarla ilgili bilgi alan Şıldak, Enstitü´nün ülke hayvancılığı için büyük önemi olduğunu ifade etti.
Ziyaretlerine devam eden Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak, Bandırma Hicri Ercili Çocuk Evleri Sitesi´ni ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenerek birlikte vakit geçiren Şıldak, onlarla pasta kesti sohbet etti. Çocukların yaşam alanlarını gezerek bilgi aldı. Çocuklar ziyaretten dolayı mutlu olurken Şıldak ve Eşi ile fotoğraf çekilerek ziyaretleri için teşekkür ettiler.
Programı kapsamında Bandırma´da faaliyet gösteren Hidrojen Peroksit Fabrikası ve son olarak da Türkiye´nin ilk bor işleme tesisi olan ve bünyesinde 12 fabrika bulunan Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Tesislerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak, ülke ekonomisine büyük değer katan, önemli bir milli serveti işleyen tesis yöneticilerini kutladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Vali Şıldak Bandırma
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı