Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak, Bandırma´da

Vali Şıldak, Bandırma´da

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bandırma´da Covid-19 denetimlerinde bulundu.

Çeşitli yerleri ziyaretinin ardından Bandırma Kaymakamlığının önünde gazetecilere bir açıklama yapan Şıldak, başta Bandırma olmak üzere Güney Marmara Bölgesi´nde, son 3 haftada mutasyonlu virüse bağlı şekilde vaka sayılarının arttığına dikkati çekerek, şunları söyledi: 

?Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla pazartesi günü, tüm ülke genelinde yeni, kontrollü normalleşme sürecine geçildi. Salı gününden itibaren de dinamik denetim modeli başlatıldı. Son 2 haftada, Bandırma, Gönen, Erdek, Manyas ve Susurluk´ta mutasyonlu virüse bağlı olarak vaka sayılarında görülen önemli artış sürüyor. Bu nedenle Balıkesir genelinde 4 bin, Bandırma´da ise 500 kişiyle sıkı bir denetim uyguluyoruz. Amacımız ceza yazmak değil, vatandaşlar üzerinde farkındalık yaratmaktır. Çünkü mutasyonlu virüs hem çok daha çabuk yayılıyor, hem de hastalığın iyileşme süreci uzun sürüyor.?
Balıkesir´in, halen vaka sayılarına göre ?Kırmızı Grup?ta yer aldığına işaret eden Vali Şıldak, ?Bandırma´daki vaka sayıları, özellikle sanayi tesislerinde ani yükselmeler gösteriyor. Oradan da her yere yayılıyor. Bu nedenle sanayi tesisleri yöneticileri ve sorumlularının, Covid-19 önlemlerini eksiksiz almaları gerekiyor. Eğer buna uyulmazsa sanayi tesislerinde departman kapatmaları veya üretimin gözden geçirilmesini düşünebiliriz? dedi.
Şıldak, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´ın da yanında bulunduğu sırada gazetecileri bilgilendirirken, şöyle konuştu:
?Mutasyonlu virüsün, özellikle Bandırma´da çok artarak, buradan diğer ilçelere yayıldığını görüyoruz. Bandırma ve ilimizdeki hastanelerde yatak sıkıntısı yok. Tabii, hastalığa karşı herkesin çok dikkatli olması ve önlemlerini dikkatle almaları gerekir. Bu arada, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızdan halen aşılarını yaptırmayanlar var. Aşı stokumuz yeterli. Aşı olmayanların, bir an önce aşılarını yaptırmak için randevu almalarını bekliyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Vali Şıldak Bandırma
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli