Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak Edremit´te

Vali Şıldak Edremit´te

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Pazar günü bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Edremit İlçesi´ne gitti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Pazar günü bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Edremit İlçesi´ne gitti.
Vali Şıldak, ziyaret programına Balıkesir Valiliği bünyesinde oluşturulan Sokak Hayvanlarını Koruma ve Besleme Grubu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Hayvan, Çevre ve Doğa Koruma Gruplarıyla birlikte Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesindeki sokak hayvanlarını besleyerek başladı. Sokak hayvanlarının korunmasında, beslenmesinde farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinlikleri yaptıklarını belirten Şıldak, sokak hayvanları konusunda il genelinde ilgili bütün kurumları ve belediyeleri içine alan geniş bir çalışma başlattıklarını, bu şekilde iyi bir mesafe almayı hedeflediklerini ifade etti.
Vali Şıldak, programına çok sayıda endemik bitki türünü bünyesinde barındıran ve dünyada Alp Dağlarından sonra oksijen oranı en yüksek yer olan Kazdağları´nın önemli noktalarından olan 836 rakımlı Şahin Deresi Kanyonu´nun üst kesimlerinde yapımı tamamlanan Cam Seyir Terasıyla devam etti.
Vali Şıldak, cam seyir terası incelemesinde, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavisi tamamlanan bir şahini de doğayla buluşturdu.
Bir tarafı mavi bir tarafı yeşil, oksijen kaynağı olan bölgede incelemelerine devam eden Şıldak, Kazdağı Milli Park içindeki Pınarbaşı ve Hasan Boğuldu Mesire Alanlarındaki yenileme çalışmalarını yerinde görerek, yeni seyir terası yapımı planlanan yerlerde de incelemelerde bulundu.
Vali Şıldak, iki denize de kıyısı bulunan, her alanda birçok zenginliği içinde barındıran Balıkesir´in, önemli bir varlığı olan Kazdağlarında doğaya zarar vermeden, doğal yapıyı bozmadan yapılan çalışmaların, bölge turizminin gelişmesindeki önemine değindi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Vali Şıldak Edremit
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false