Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak, korona denetim ekipleriyle birlikte sahaya indi

Vali Şıldak, korona denetim ekipleriyle birlikte sahaya indi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Dinamik Denetim Modeli" doğrultusunda gerçekleştirilen denetimlere katıldı. Altıeylül İlçesi Cengiz Topel Caddesi´nde Altıeylül Kaymakamlığı tarafından oluşturulan denetim ekibi tara

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Dinamik Denetim Modeli" doğrultusunda gerçekleştirilen denetimlere katıldı. Altıeylül İlçesi Cengiz Topel Caddesi´nde Altıeylül Kaymakamlığı tarafından oluşturulan denetim ekibi tarafından gerçekleşen uygulamaya katılan Vali Şıldak, esnaf ve vatandaşlara alınan tedbirlere uyulması hususunda hatırlatmalarda bulundu.
Denetimlerde Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya´nın da eşlik ettiği Vali Şıldak vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini hatırlatıp, evlerinin bahçesinde oynayan çocuklara da maskelerini çıkarmadıkları için oyuncak hediye etti.
Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, ?Hastalık hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Durmadığı gibi yükseliş devam ediyor. Artık bütün ilçelerimizde yoğun vaka var. Yüksek bir vaka sayısından bahsedebiliriz. Bandırma bölgemizde, kuzeyde başlayan yoğunluk İlimizin tamamına yayıldı. Bu yayılma sanayi kuruluşlarıyla başladı. Bazı noktalardaki yaptığımız testler % 70´inin mutasyonlu olduğunu gösteriyor. Bu kadar yüksek mutasyon oranı, hızlı yayılmayı beraberinde getiriyor.? dedi.
Geçtiğimiz hafta evde yapılan bir nişana katılan 35 kişiye korona virüs bulaştığını ifade eden Vali Şıldak, söz konusu ev sahibine hem idari hem adli işlem yapıldığını söyleyerek uyarılara rağmen bazı vatandaşların eski normal hayatlarına devam ettiğini, bunun da salgının yayılmasına neden olduğunu belirtti.
Toplu etkinliklerden uzak durulmasını isteyen Vali Şıldak, Balıkesir genelindeki hastanelerde olan yoğunluk durumuyla ilgili olarak da ?Vaka artışı, bir önceki tırmanış döneminde olduğu kadar hastanelere yük getirmedi. Gerek servis gerek yoğun bakımlarda şu an için İlimizde bir sıkıntı yok.? dedi.
Vali Şıldak, son olarak hafta sonu, gerekmedikçe vatandaşların evlerinden çıkmamalarını, pazar günü uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında daha hassas olacaklarını, gereksiz yere dışarı çıkanlara gerekli cezaların uygulanacağını bildirdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false