Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Şıldak, ormanların doğanın incisi olduğunu hatırlattı

Vali Şıldak, ormanların doğanın incisi olduğunu hatırlattı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Yayımladığı mesajında ?Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Ormanlar doğanın incisi, yaşamımızın ve yarınlarımızın sigortası ve garantisidir. Ormanlar insana nefes aldıran, hayati önem taşıyan kıymetli ekosistemdir.? ifadelerine yer veren Vali Şıldak ?Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak hepimizin insanlık borcu ve sorumluluğudur. Piknik alanlarında ateşin söndürülmeden bırakılması, ormanlık alanlara sigaranın söndürülmeden atılması, cam kırıkları koskoca bir ormanın yanıp kül olmasına neden olmaktadır. Yanan ormanın yerine yenisinin yetiştirilmesine de bir insanın ömrü yetmemektedir. Bu yüzden gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, her birimiz ormanlarımızı korumalı ve ağaçlandırmaya gereken önemi vermeliyiz. Devletimiz 2023 yılı sonuna kadar 7 milyar fidanın toprakla buluşmasını hedeflemektedir. ?Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Parolası? ile bu güne kadar yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile ülkemiz ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa´da 1´inci, dünyada 4´üncü sıraya yükselmiştir. Dünyada orman varlığı azalırken, yürütülen ağaçlandırma projeleri ile ülkemizin orman varlığı her geçen yıl artmaktadır. Son yıllarda Cumhuriyet tarihinin en büyük milli ağaçlandırma seferberliği başlatılmış, bugün orman alanlarımız ülkemiz yüz ölçümünün yüzde 29,2´sine ulaşmıştır. Bu vesilesiyle, gelecek kuşaklara yaşanabilir, sağlıklı ve yeşil bir dünya bırakmak için, herkesin en az bir ağaç dikmesini temenni ediyor, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası´nı kutluyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli