Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak Pandemi Kurulunda Alınan Kararları Açıkladı

Vali Şıldak Pandemi Kurulunda Alınan Kararları Açıkladı

Balıkesir´de korona virüs vakaları sayısında yaşanan artış beraberinde kısıtlamaları geri getirdi.

Balıkesir´de korona virüs vakaları sayısında yaşanan artış beraberinde kısıtlamaları geri getirdi.
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, korona virüs mücadelesi kapsamında yapılan çalışmalar ve içinde bulunulan aşama hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Vali Şıldak, korona virüsle mücadele kapsamında düğün, cenaze, taziye ve 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren konularda alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.
Vali Şıldak, düğün merasimlerinin 3 saatle sınırlandırılarak düğünlerde müzik yayınlarının saat 23´te son bulacağını, 65 yaş üstü vatandaşların düğünlere ve pazar yerlerine gitmemeleri konusunda bazı kararlar aldıklarını duyurdu.
Son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir´de de vaka sayılarında artışın yaşandığına dikkat çeken Vali Hasan Şıldak, ?Genel bir durum değerlendirmesi yapacak olursak; ilimizde 2-3 hafta öncesi döneme göre vaka sayılarında ülkemiz genelinde olduğu gibi bir artış söz konusu. Aynı şekilde yoğun bakım hasta sayılarında da bir artıştan söz edebiliriz. Ancak ilimizin genel olarak bu sayılar, uygulanan tedbirler, tedbirlerin sonuçları bakımından genel bir değerlendirme yapıldığında ise kesinlikle bir panik ya da çok kötü tablonun ortada olmadığını da ben memnuniyetle söylemek istiyorum. Şu an korona virüs mücadelesi süreci Balıkesir ilimiz genelinde kontrollü bir şekilde devam ettirilmektedir.? dedi.
Çay ocakları ve kahvehanelerle ilgili kararlar hakkında da bilgi veren Vali Hasan Şıldak, ?Bunun haricinde özellikle dikkat çekmek istediğimiz diğer bir konu çay ocakları ve kahvehanelere ilişkindir. Buralara ilişkin hatırlatmada bulunuyoruz. Herhangi bir kısıtlama getirmiyoruz. Fakat işleyişlerinde bu yerlerin faaliyetlerinin çalışma rehberinde Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş olup, bizim de denetimlerde denetim komisyonlarımızın kullandığı denetim formlarında belirlenen hususlar var, uyulması gereken kurallar var. Bu kurallara harfiyen uyulmasını bekliyoruz.? dedi.
Her cenaze ve definin kolluk birimlerince takip edileceğini hatırlatan Vali Şıldak, ?Her cenazeye, her düğüne ve bütün toplu olaylara kolluk personelimizin bizzat gidip denetim yapmasını sağlıyoruz.? dedi.
Yoğun kalabalık yaşanan plajlarda seyyar olarak satışı yapılan ürünlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, "Plajlarda, tatil beldelerinde, parklarda, piknik alanlarında, yoğun cadde ve meydanlarda başta seyyar olarak satılan kuruyemiş, midye, dondurma, mısır gibi gıda maddelerinin satıldığı noktalar ya da sabit dondurmacılarda oluşan kuyruklarda sosyal mesafenin ne yazık ki zaman zaman kaybolduğunu görmekteyiz. Bu hususa ilişkin de bu iş yerlerimize sorumluluk yüklüyoruz. Belediyelerimizle iş birliği yapıp zeminde bu işletmelerin sosyal mesafe kuralını hatırlatacak görseller, şeritler oluşturması yönünde de kendilerine tebligat yapacağız.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı