Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak Salgına karşı tek çözümün aşı olduğunu açıkladı

Vali Şıldak Salgına karşı tek çözümün aşı olduğunu açıkladı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak korona virüsle mücadele kapsamında, ülke genelinde sürdürülen aşı seferberliğine Balıkesir´in de hazır olduğunu bildirdi. Şıldak, Balıkesir´in günlük en az 26.500 aşı kapasitesiyle sağlıklı günler için kolları sıvaması gerekt

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak korona virüsle mücadele kapsamında, ülke genelinde sürdürülen aşı seferberliğine Balıkesir´in de hazır olduğunu bildirdi. Şıldak, Balıkesir´in günlük en az 26.500 aşı kapasitesiyle sağlıklı günler için kolları sıvaması gerektiğini belirtti.
Salgına karşı en önemli silahın aşı olduğunu hatırlatan Vali Şıldak, Balıkesir´ in 20 kamu hastanesi, 4 özel hastane, 1 üniversite hastanesi ve 140 aile sağlığı merkezi olmak üzere toplam 165 sağlık kuruluşunda 435 doktor ve 635 yardımcı sağlık personeli ile mücadeleye hazır olduğunu, ayrıca sağlık kuruluşlarına erişim konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için ise 77 mobil aşı ekibinin de sahada aşı uygulaması yaptığını bildirdi.
Aşı sırası gelen vatandaşların 182 MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) veya e-nabız uygulaması üzerinden randevu alarak aşılarını olmalarının toplum sağlığı için hayati önemi olduğuna değinen Vali Şıldak, salgına karşı tek çözümün aşı olduğu vurgusunu yaptı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı