Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Şıldak, vatandaşın elçisi muhtarlarla buluştu

Vali Şıldak, vatandaşın elçisi muhtarlarla buluştu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, birincisini Karesi İlçesi mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantının

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, birincisini Karesi İlçesi mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantının ikincisini Altıeylül İlçesi mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdi. Muhtarlarla tanışmak, talep ve ihtiyaçlarını dinlemek amacıyla Avlu Kongre ve Kültür Merkezi´nde Altıeylül İlçesi mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
Toplantıya Vali Hasan Şıldak´ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Mitat Gözen, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Valilik İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Akif Çıblak ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmadan, muhtarların vatandaşla aralarında köprü görevi üstlendiğini dile getiren Vali Şıldak ?Birlikte olup, sizleri tanımış olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bizlerin vatandaşla aramızda köprü olmanız hasebiyle muhtarlık görevinin çok önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Sizler, toplumun kılcal damarları olarak, halkın içinde çok fazla konuya vakıf oluyorsunuz, bizleri bu konularda bilgilendirip konuları bizimle paylaşmanız bizim işimizi kolaylaştırıyor.? dedi.
Salgın noktasında, henüz daha tünelin ucunda ışığın görülmediği çok zor bir süreçte olunduğunu belirten Vali Şıldak ?Salgın, vatandaşımızı zor duruma soktuğu gibi, devlet kurumlarımızı, kamu kuruluşlarımızı da bir hayli zorluyor. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde; Ülkemizin attığı adımlar, geliştirdiği tedbirlerle hastalığın yayılması konusunda önleyici çareler, formüller üreterek, halkımızın sağlığını korumada başarılı sonuçlar alıyoruz. Bu doğrultuda; alınan tedbirleri önemseyerek ve bir bir uygulayarak, Bilim Kurulu´nun tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeliyiz. Vatandaşlarımıza bunu iletmede, sizlerin de fonksiyon üstlenmesi gerekiyor. Şu ana kadar bize verdiğiniz destek, mahalle denetim ekipleriyle ve kaymakamlarımızla gerçekleştirdiğiniz özverili çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Her bir muhtarımız mahallesinin rol modelidir, öncüsüdür, lideridir. İnsanlarımız sizin tavır davranışlarınızla, aldığınız tedbire bakarak sizi örnek alıyorlar.? diye konuştu.
Salgınla mücadelede farkındalık oluşturmak adına haberli denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Vali Şıldak ?Bizler denetimlerimizi farkındalık oluşturmak, bilinçlendirmek için duyurarak yapıyoruz. Ama habersiz denetimlerimiz de sürekli devam ediyor. Bu iş öncelikle vicdan meselesidir. Sadece denetim ekibini görünce kurallara uymak, toplum sağlığını hiçe saymaktır. Biz bilinçsizce hareket ederek toplum sağlığını tehlikeye atanlara, anında cezai işlem yapıyoruz. Evde durması gerekenler ise maalesef dışarı çıkıyor. Yeni kuralımızla İlimizin hangi noktasında olursa olsun bu kişileri Üniversitemizde bulunan yurdumuzda izolasyona alıyoruz. Şu an için 19 kişi süreleri bitene kadar orada duracaklar.? dedi.
Silah kullanımının Balıkesir´de çok yaygın olduğunu ifade eden Vali Şıldak ?Silah demek acizlik demektir. Ulu orta, gösteri amaçlı kullanılmamalı, sizlerin de güvenlik birimlerimize bu konuda destek olmanızı istiyoruz. Silahlanmayı bitirmek istiyoruz. Balıkesir´de ruhsatsız silah kullanan çok fazla, İlin valisi olarak bu durumu şiddetle kınıyorum. Güvenli bir şehirdeyiz, silahlanma asayişi bozuyor. Yaralama, kasten yaralama olayları çok fazla, insan hayatı bu kadar ucuz değil. Uyuşturucu kullanma hususunda da yeni bir proje hayata geçireceğiz. İlgili kurumların birlikteliği, sizin desteğinizle gençlerimizi bu bataktan kurtarıp iş sahibi yapacağız.? dedi.
Muhtarlara her zaman yakın olacağını belirten Vali Şıldak ?Muhtar saati uygulaması başlatacağız. Bu uygulamayla randevusuz olarak görüşme fırsatımız olacak. Ulaşabilir olmak çok önemli, vatandaşlarımız da size kolaylıkla ulaşabilmeli.? diye konuştu.
En çok üstünde durduğu konulardan birinin de kadınlar ve çocuklara yönelik taciz ve şiddet olayları olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, muhtarlardan mahallelerinde böyle bir durum olduğunda hemen güvenlik birimlerine haber vermelerini istedi.
Mahallelerinin sorunlarını ve taleplerini dile getiren muhtarlar, toplantının son derece faydalı olduğunu belirterek, toplantı vesileyle kendilerini bir araya getirmesinden dolayı Vali Hasan Şıldak´a teşekkür ettiler.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli