Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak, yeşil örtünün bekçilerini ziyaret etti

Vali Şıldak, yeşil örtünün bekçilerini ziyaret etti

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak kurumları tanımaya devam ederken bugün Orman Bölge Müdürlüğü´nü ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak kurumları tanımaya devam ederken bugün Orman Bölge Müdürlüğü´nü ziyaret etti.
Bölge Müdürü Birol Dündar´la bir araya gelen Vali Şıldak, ardından Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile kurumun mevcut çalışmaları, planlanan çalışmalar, İlimizin ormanlık alan potansiyeli ve yangın tedbirleri konusunda toplantı yaparak Bölge Müdürü Dündar´dan brifing aldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada Orman Bölge Müdürlüğü´nün, gelenekleri kurumsallaşmış, yapısı oturmuş bir kurum olduğunu dile getiren Vali Şıldak "Ağacın ve ormanın korumasında çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz. Ülke olarak ormanın korunmasında, yangınla mücadele gibi alanlarda diğer ülkelerle kıyasladığımızda bizim fersah fersah önde olduğumuzu söyleyebiliriz. Sizlerin çalışmalarını ve teşkilatın geldiği bu aşamayı yakından ve memnuniyetle takip ediyoruz. Beklentilerin ve hedeflerin sürekli yüksek olduğu çalışmaların ortaya konulması yönünde hedefin belirlendiği bir teşkilat olarak orman idaresine katkı sağladığınızı düşünüyorum. Yaz dönemleri yangınla mücadele açısından çok kritik bir dönem. Kurumun oturmuş bir sisteminin olmasından, yetişmiş insan gücünden baktığınız zaman ne kadar teknik yönü olduğunu söyleyebiliriz. Sizler bu işin alandaki uygulayıcısınız. Ülkemizin orman varlığını korumaya ve ona değer katmaya çalışıyorsunuz. Önemsediğimiz bu çalışmalarınızı alanda da yakından takip etmek için koordineli bir şekilde çalışacağız." diye konuştu.
Toplantının ardından müdürlüğün bünyesinde bulunan Yangın Harekat Koordinasyon Merkezi´nde incelemelerde bulunan Vali Şıldak, merkez bünyesinde bulunan yangın müdahale biriminde, İlimizde bulunan yangın kulelerinin kameraları, sahada aktif halde olan İHA´larla ormanlarımızın anlık durumunu gözlemleyerek, yangın gözetleme kulelerinde nöbetçi memurlara seslenerek yeşilin bekçilerine iyi nöbetler ve başarılı çalışmalar diledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı