Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Şıldak´ta şoförlere hız uyarısı

Vali Şıldak´ta şoförlere hız uyarısı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşanan Ankara-İstanbul-İzmir karayolu üzerinde

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşanan Ankara-İstanbul-İzmir karayolu üzerinde Balıkesir şehir girişindeki trafik kontrol noktasında polis ve jandarma ekipleriyle birlikte uygulama yaptı. 

Uygulamaya İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, trafik ekipleri ve basın mensupları katıldı. 
Sürücülere bilgilendirmelerde ve uyarılarda bulunan Vali Şıldak, araçta bulunan yolculara çikolata ikram ederken İçişleri Bakanlığı´nın başlattığı hatalı sürücüye kırmızı düdük projesi kapsamında çocuklara kırmızı düdük ve oyuncak hediye etti. 
Bu bayramın da huzur ve güven ortamında geçirilmesi için her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Vali Şıldak; ?İlimize çok yoğun bir trafik akışı söz konusu. Bayram öncesinden başlattığımız tedbirlerle kazasız belasız bir bayram geçmesini temenni ediyoruz. Özellikle direksiyon başına geçecek vatandaşlarımızdan ricamız o dur ki lütfen hız kurallarına, bütün tedbirlere riayet ederek araç sürüşü sırasında cep telefonu kullanmayalım ve emniyet kemerlerimizi takalım? dedi.
Yeni tip korona virüs vakalarının halen görülmeye devam ettiğini hatırlatan Vali Şıldak, bayram süresince tedbir, mesafe ve maske kuralına uyarak toplu bayramlaşmalardan kaçınılmasını istedi. 

Hem Balıkesirlileri hem de tatil için Balıkesir´e gelenlerin mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulmasına dikkat çeken Vali Şıldak, ?Bayramlaşmalarda mesafe kuralına uyalım. Sarılmayalım, el sıkmayalım, el öpmeyelim. Kurban kesim yerlerinde, mezarlık ziyaretlerinde, camilerimizde, bütün toplu alanlarda bu kurallara uyduğumuz takdirde inanıyoruz ki bütün ülkede ve ilimizde vaka sayıları aşağıya düşecek, virüsün yayılma hızı azalacaktır. Bu normalleşme sürecinde kontrollü hayatın gereklerine uyulması konusunda vatandaşlarımıza çağrılarımızı yineliyoruz.? diyerek sözlerine ekledi. 

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli