Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Şıldak´tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Vali Şıldak´tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nce 29 Ekim 1923´te ilan edilen Cumhuriyetimizin 97´nci kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nce 29 Ekim 1923´te ilan edilen Cumhuriyetimizin 97´nci kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Vali Şıldak, mesajında şu ifadelere yer verdi: ?Milletimiz için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın en üst düzeye çıktığı en özel gündür. Cumhuriyet, kara bulutların ülkemizin üzerine çöktüğü, yokluğun kol gezdiği ve işgalin yurdun dört bir yanını sardığı bir dönemde, yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin ve ulu bir çınar olmasının başlangıcıdır. Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı vatan, millet ve istiklâl sevgisini milli irade kavramına dönüştüren onurlu bir mücadeledir. Bu onurlu mücadelenin sonucunda kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ?En Büyük Eserim´ dediği Cumhuriyet´i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegâne görevidir. Türkiye Cumhuriyeti´nin ne şartlarda kazanıldığını, yokluklar ve imkânsızlıklar içinde nasıl bir kahramanlık destanının yazıldığını, hem günümüz nesillerinin hem de gelecek nesillerin iyi bilmesi gerekmektedir. Anadolu´nun cefakâr anaları, bir yandan eşlerini ve oğullarını şehit olmaya uğurlarken, diğer yandan yiyecek son lokmalarını bile Mehmetçik ile paylaşmış, cepheye taşıdığı silahlar soğuktan ya da yağmurdan zarar görmesin diye üzerindeki giysiyi çıkarıp örtmüştür. Bu devlet kolay kurulmadı, istiklal kolay kazanılmadı diyorsak ve 29 Ekim´i bayram olarak kutluyorsak, atalarımızın kahramanlıklarını ve fedakârlıklarını unutmamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti´nin önünde uzanan bu aydınlık yolda, gençlerimizin emin adımlarla yürüyeceğine inancımız tamdır. Ancak millet olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli