Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak´tan Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 98. yıldönümü mesajı

Vali Şıldak´tan Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 98. yıldönümü mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 98. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 98. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Mesajına; ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 98. yıl dönümünü heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Bu anlamlı günde Kurtuluş Savaşının Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk´ü bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum.? sözleriyle başlayan Vali Şıldak, ?Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve hedefleriyle yaşadığı çağı aşan, askerî ve siyasi dehayı tek kişilikte birleştiren büyük bir devlet adamıdır.
Atatürk, devlet adamlığının verdiği sorumlulukla savaş koşullarında milli bilinci artırmak amacıyla yurt gezileri yapmış, Cumhuriyet kurulduktan sonra da Anadolu´daki ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel gelişmeleri yerinde görmek ve incelemek amacı ile birçok il ve ilçeye ziyaretlerde bulunmuştur. Bu ziyaretlerden en önemlilerinden biri de Balıkesir ziyaretidir. Atatürk, Balıkesir´e ilk ziyaretini 6 Şubat 1923 tarihinde gerçekleştirmiş, 7 Şubat Çarşamba günü öğle namazını kalabalık bir cemaatle birlikte Zağanos Paşa Camii´nde kılarak, namaz sonrası şehitler için okunan mevlide katılmış, sonrasında minbere çıkarak tarihî Balıkesir Hutbesini okumuştur.? ifadelerine yer verdi.
Balıkesir Hutbesi´ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün hayatında yaptığı ilk ve tek cami içi konuşması olduğunun altını çizen Vali Şıldak, devamında şunları kaydetti: ?Bu nedenle; O´nun ziyaret ettiği ve ziyaretinin tarihe mal olduğu şehirlerden biri de Balıkesir´dir. Atatürk konuşmasının son paragrafında ?Millî emeller, millî irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, millet fertlerinin tamamının arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir. Bundan dolayı benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim? diyerek birlik, beraberlik ve istişarenin önemini vurgulamıştır. Balıkesirlilerin Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği destek, onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesidir. Bu düşüncelerle, Balıkesir´e gelişinin 98´inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli