Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Şıldak´tan ilçemize övgü dolu sözler ?Erdek Güney´in İncisi?

Vali Şıldak´tan ilçemize övgü dolu sözler ?Erdek Güney´in İncisi?

Önceki gün Erdek´e gelen Vali Hasan Şıldak, ziyaret ve inceleme programı kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Önceki gün Erdek´e gelen Vali Hasan Şıldak, ziyaret ve inceleme programı kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Yaz sezonuyla birlikte nüfus artışı yaşanan İlçelerde güvenliğe daha da önem vereceklerini belirten Şıldak, ?Bugün; tabiatıyla, coğrafyasıyla, tarımsal potansiyeliyle ve turizm merkezi oluşuyla kuzey bölgemizin incisi Erdek İlçemizi ziyaret ettik. Burada Güney Marmara İlçeleri olarak adlandırdığımız Bandırma, Gönen, Manyas, Marmara ve Susurluk İlçelerimizin Kaymakamları, İlçe Emniyet Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanları ve Sahil Güvenlik Komutanları ile birlikte bir Bölge Güvenlik Toplantısı gerçekleştirdik. İlimizin bu bölgesindeki güvenlik, asayiş ve trafik durumu olmak üzere son 2 yılın değerlendirmesini yaptık. Aynı zamanda yaz sezonu başlamak üzere. Yaz sezonu demek Erdek bölgemizde turizm demek. Turizm beraberinde bir yoğunluk getiriyor. Bu yoğunluğun getireceği gelişmeleri sağlıklı şekilde yönetebilmek için alacağımız tedbirleri görüştük. Çok verimli ve doyurucu bir toplantı oldu. Şunu belirtmek isterim ki güvenlik, asayiş ve İlçelerimizin huzuru birinci öncelikli konudur. Her türlü suç unsuruna karşı asayiş, uyuşturucu gibi güvenliği tehdit eden her türlü oluşumdan trafik meselelerine kadar arkadaşlarımız çok geniş kapsamlı bir hazırlıkla bizi bilgilendirdiler ve bu bölgemizdeki İlçelerimizi koordine eden çok önemli kararlar aldık.? diye konuştu.
Balıkesir´in bu bölgesinin gelişmeye açık olduğunu dile getiren Şıldak ?Erdek, Bandırma ile birlikte bu bölgenin merkezidir. Buradaki her türlü gelişmeyi adım adım takip ediyoruz ve vatandaşımızın, tatilcilerimizin, insanlarımızın huzurunu bozmaya yönelik, yaşam koşullarını olumsuz etkileyecek her türlü gelişmeye karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz. Erdek ve Bandırma bölgemiz bir huzur adasıdır ve bu huzurun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz.? dedi. 

Pandemi tedbirlerine uymalarından dolayı Erdek esnafına teşekkür eden Vali Şıldak, ?Bugün hem teşekkür etmek hem yeniden faaliyete başlayan restoran, kafe ve çay bahçesi gibi işletmelerimize turizm sezonunun hayırlı olmasını dilemek için onları ziyaret ettik, bol kazançlar diledik, çok güzel sohbet ettik.? ifadelerini kullandı.
Marmara Denizi´nde yaşanan deniz salyası sorununa da değinen Şıldak ?Aynı zamanda Marmara Denizi´nde müsilaj dediğimiz deniz salyası olarak adlandırılan ve aslında geçmiş yıllarda da görülmüş olan ama bu yıl Şubat ayından itibaren önceki yıllara nazaran daha yoğun hissettiğimiz müsilaj konusunda da Sahil Güvenlik Gemisi ile denize açılmak suretiyle incelemelerde bulunduk. Bu sorun balıkçılıktan turizme, deniz bitkilerinin yaşamına kadar pek çok konuyu etkileyen bir meseledir. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımız bir toplantı düzenleyecek. Bu toplantıda ilgili kurum, kuruluşlar ve akademisyenler görüşlerini belirtecekler. Denize kıyısı olan diğer iller gibi müsilajla ilgili bütün gelişmeleri ilgili birimlerimizle yakından takip ediyoruz. Bir kısmı yüzeyde hala bulunmakla birlikte bir kısmının da dibe çöktüğünü görüyoruz. Şunu belirtmek isterim ki devletimizin bütün kurumları harekete geçmiştir." diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın da bir gemi kiralamak suretiyle temizlik çalışmasına başladığını sözlerine ekleyen Şıldak ?Bu kapsamda ileriki dönemde orta ve uzun vadede yapılması gereken en önemli çalışmanın şehirlerimizden, mahallelerimizden, atık üreten bütün tesislerimizden Marmara´ya dökülen suların temizliğinin sağlanmasıdır. Son yıllarda ülkemizde çevre duyarlılığı, çevre sorunlarına bakış, başta hükümetimiz olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar tarafından ortak bir düşüncedir. Burada yaşanan meselenin de bu yıla özgü olarak belirgin şekilde görülmesi deniz suyu sıcaklığının da ilave etkisi ile gün yüzüne çıkmıştır. Bu tür durumlardan en iyi şekilde faydalanarak çıkmak, bunu bir fırsata dönüştürmek için ilgili kurumlarımız, bakanlıklarımız adım atacaktır. Biz de Balıkesir Valiliği olarak bu adımları hassasiyetle takip ediyoruz. İlimiz sınırlarındaki çalışmaları buna göre planlayacağız.? şeklinde konuştu.
Kültür varlığı olarak tescillenmiş tarihi bir bina olan Erdek Hükümet Konağı´nın restore edileceğini ifade eden Şıldak, ?Erdek İmam Hatip Lisesi´nde bakım ve onarım gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda önemli bir yatırım çalışması olarak da İlçe Jandarma Komutanlığı binasını yenileyerek buraya yeni bir hizmet binası kazandırmış olacağız. İlçemize yeni bir Hükümet Konağı kazandırmak için de çalışmalara başladık. Büyükşehir Belediyemizle birlikte arsa temini çalışmalarını sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede neticelendirip bu güzel ilçeye yakışır kapsamlı bir hükümet konağı yol haritamızın içinde bulunuyor. Burada bir öğretmen evi eksiğimiz var, depremsellik yönünden zayıf olan binamızdan sonra buraya tekrar öğretmen evi kazandırma çalışmalarımız var. Aynı zamanda kısa zaman içerisinde Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi deprem yönünden dayanıksız olduğu için yıkım kararı çıkmıştı. Bu okulumuzun yerine Hayırsever Av. Hasan Tozun´un katkısıyla devlet imkanlarını birleştirerek bir ilkokul yapıyoruz. Alaaddin Mahallesi´ne Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi yapacağız. Bunun da çok yakında yapım çalışmaları başlayacak.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli