Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Vali Şıldak´tan Kadın Kooperatiflerine Ziyaret

Vali Şıldak´tan Kadın Kooperatiflerine Ziyaret

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Pakize Mutlu Aydemir ile birlikte Sındırgı, Kepsut, Susurluk ve Bandırma İlçelerindeki Kadın Kooperatiflerini ziyaret ettiler.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Pakize Mutlu Aydemir ile birlikte Sındırgı, Kepsut, Susurluk ve Bandırma İlçelerindeki Kadın Kooperatiflerini ziyaret ettiler.
Programına Sındırgı İlçesiyle başlayan Vali Şıldak, Sındırgı Belediyesiyle ortak, kurulma aşamasında olan Bereket Versin Kadınlar Üretim ve İşletme Kooperatifi´ni ziyaret etti. Vali Şıldak yetenekleriyle emeklerini ürüne dönüştüren Sındırgılı kadınların çalışmalarını inceledi.
Dünyaca ünlü Yağcıbedir halılarının üretildiği Sındırgı ilçesindeki temaslarına devam eden Şıldak, Sındırgı Halı Pazarını ve Cumartesi günleri kurulan Sındırgı Pazarını ziyaret etti. Sındırgı İlçesinde gerçekleştirilen ziyaret programında Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş hazır bulundu.
Sındırgı ilçesinden sonra programına Kepsut ilçesi ile devam eden Vali Şıldak ve beraberindeki heyet kadın kooperatifçiliğin geliştirilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında, İlçede yeni kurulan Vefalı Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi´ni ziyaret etti.
Vali Şıldak, kadınların sosyal ve ekonomik yönden güçlenmeleri için yapılan çalışmaların önemli olduğuna değindi. Burada kooperatif üyesi kadınlarla bir süre sohbet eden Şıldak, örnek çalışmaları inceledi. Kepsut İlçesindeki ziyaret programında Kepsut Kaymakamı Altay Karadağ ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul hazır bulundu.
Kepsut ilçesinden sonra Kadın Kooperatifleri ziyaretlerine Susurluk İlçesiyle devam eden Vali Hasan Şıldak ve beraberindeki heyet, Susurluk Belediyesiyle ortak ve kurulum aşamasında olan Ömür Üreten Kadınlar Üretim ve İşletme Kooperatifi´ni ziyaret etti. Kadınların özen göstererek yeteneklerini ortaya koydukları çalışmaların turizm kapasitesini de güçlendirdiğini ifade eden Şıldak, ürünleri inceledi. Burada gerçekleştirilen programda Susurluk Kaymakam Vekili Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ve Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney hazır bulundu.
Kadın Kooperatifleri ziyaretlerinde son olarak Bandırma İlçesine giden Vali Şıldak, burada Üreten Kadınlar Bandırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi´ni ziyaret etti. Şıldak, yapılan çalışmalarla ortaya çıkan ürünlerin Balıkesir´in üretim ve turizm kapasitesine değer kattığını ifade etti. Kadınların kooperatifler aracılığı ile yeteneklerini emek vererek ortaya koydukları çalışmaları her zaman desteklediklerini belirtti. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Şıldak Kooperatif Başkanı Fatma Okuyan´dan çalışmalar ve ürünler hakkında bilgi aldı.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı