Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak´tan yeni yılın ilk dakikalarında güzel haber

Vali Şıldak´tan yeni yılın ilk dakikalarında güzel haber

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 2020 yılını değerlendirerek, vatandaşlardan biraz daha sabır göstermelerini istedi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 2020 yılını değerlendirerek, vatandaşlardan biraz daha sabır göstermelerini istedi. 

Yeni yılda sağlıklı ve mutlu günlerin geri geleceği umudunu taşıdığını belirten Vali Şıldak maskesiz günlere Mayıs-Haziran gibi kavuşulmasının tedbirlere tam anlamıyla uyulmasıyla mümkün olacağını dile getirdi. 

Pandemi nedeniyle alınan yılbaşı tedbirlerinin denetimini en sıkı şekilde yapılacağını duyuran Vali Şıldak, ?En güvenli yer kendi evimizdir? çağrısı yaptı. 

Herkesin kendi evinde, kendi düşüncesine göre eğlence yapabileceğini işaret eden Vali Şıldak, toplu yılbaşı kutlamalarının ise yasak olduğunu belirtti. 

Özellikle oteller, konaklama yerlerinin yoğun şekilde denetleneceğini ifade eden Vali Şıldak, vatandaşların da komşu ziyaretlerini yapmaması gerektiğini vurguladı. 

Ekim ayından itibaren Balıkesir´de vaka sayılarında hızlı bir artış yaşandığını hatırlatan Vali Şıldak, ?Ondan sonra zaten Ekim başından bu yana bilindiği gibi vaka sayılarımız Türkiye genelinde olduğu gibi ciddi oranda yükseliş gösterdi. Ekim-Kasım aylarını biz kötü geçirdik. Fakat buna rağmen şunu ifade edebilirim ki aldığımız sıkı tedbirler, Valiliğimizin koordinasyonunda bütün kamu kuruluşlarının gösterdiği özverili çalışmalar, performans bizi yine de nüfusa göre vaka sayısı oranı itibariyle iller sıralamasında çok gerilere düşmedik. Yani en iyi iller arasında yer aldık bu manada. Ta ki Aralık ayının ortasından itibaren de artık o platoya ulaştık, vaka yükselişleri durdu ve hızlı bir inişe geçtik. Şu anda bu durum bizler için çok memnuniyet verici. Hakikaten bütün ilçelerimizde, bütün yerleşim yerlerimizde vaka sayılarımız düştü. Bu manada sıfırlanan bölge yok, hala her yerde çıkış devam ediyor. Fakat ciddi manada düşüş var. Ancak bu düşüş henüz hastanede yatan hasta sayımız, yoğun bakım sayımız ve vefat sayılarımıza tam olarak yansımadı, kademeli olarak yansıma oluyor. Hala ciddi kayıplarımız var. Ben her fırsatta sürekli vatandaşlarımıza doğrudan seslenmeye çalıştım, tedbirlerimizi anlattım. Tedbirlerimizin keyfi bir uygulama olmadığını, halk sağlığını korumak için zorunlu olarak aldığımız tedbiriler olduğunu sürekli dile getirdim ve sayede vatandaşlarımız da gerçekten çok duyarlı davrandılar. Balıkesir halkı olarak bize çok destek sağladılar. Yine belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, güvenlik birimlerimiz; polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz çok sıkı denetim uyguladık. Halkımız da buna duyarlı bir şekilde karşılık verdi, şu anki daha sağlıklı ortama kavuşmuş olduk.? ifadelerini kullandı. 

Korona virüsün yayılmasını önlemede alınan sokağa çıkma kısıtlamasının önemli olduğunun altını çizen Vali Şıldak, yılbaşı tedbirlerinin uygulanması konusunda da ?Bu kapsamda biz de zaten hükümetimizin, İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yılbaşı tatili süresince de bir dizi tedbir uygulayacağız. Bilindiği gibi 31 Aralık akşam başlıyor, Pazartesi günü saat 05.00´e kadar sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Bunun istisnaları var. Fakat orada da şunu belirtmek isteriz; bu istisna olarak tanınmış olan bazı fırsatların da vatandaşlarımız tarafından istismar edilmemesini istiyorum. Yani evinin yakınında bulunan alışveriş yerlerine, markete, manava gitme konusunu çok abartmamak lazım. Gerçekten ihtiyaç varsa dışarıya çıkmak lazım. Hep tekrar ettiğimiz gibi en güvenli yer kendi evimiz. Yılbaşı eğlencesi, balo, kutlama yapılması kesinlikle yasak. Bununla ilgili çok sıkı bir şekilde denetim yapacağız. Bütün konaklama tesisleri, oteller, kiralık yerler denetlenecek. Evlerde de herhangi bir kutlama olmamasını öneriyoruz. Çünkü kendi evinde insanlarımız kendileri eğlencelerini kendi düşüncesine göre yapabilir tabi ki. Ancak başka bir ev ziyareti komşuya gitme, aynı bina içinde başka bir daireye misafir olma gibi uygulamaları kesinlikle önermiyoruz. Hem bu konuda yasaklama var hem de sağlığa aykırı bir davranış bu durum. Mesafeyi koruyacağız, biraza daha sabırlı olacağız, duyarlılığımızı muhafaza edeceğiz. 1 Ocak günü Cuma olması münasebetiyle sadece cuma namazına gitmek isteyenler evine en yakın camilere gidip gelebilecekler.? diye konuştu. 

Alınan tedbirlere tam anlamıyla uyulmasıyla birlikte maskesiz günlere Mayıs-Haziran aylarında geri dönülebileceği öngörüsünde bulunan Vali Şıldak, ?Ben şahsen 2021´in çok daha iyi olacağına, ferahlık içinde, huzur içinde geçeceğini düşünüyorum. Biraz daha sabırlı davranıp bahar aylarına ulaşabilirsek, biz Mayıs ayından itibaren maskesiz bir hayata dönebiliriz diye ben umut ediyorum. En geç belki Haziran ayı olur bu. Yani biz bir yaz planlaması, yaz aylarında daha serbest dolaşım, daha huzurlu ve tatil ortamı oluşur. İnşallah her şey çok daha iyi gider. Gerek ekonomi alanında, sanayide, tarımda her şey iyi gider.? diyerek sözlerine ekledi. 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı