Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, 16 Mayıslar sıradan gün değildir

Vali Yazıcı, 16 Mayıslar sıradan gün değildir

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 16 Mayıs Kuvâ-yi Millîye Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 16 Mayıs Kuvâ-yi Millîye Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Ersin Yazıcı yayımladığı mesajında, Balıkesir´in Kuvâ-yi Millîye ateşinin yakıldığı çok önemli bir il olduğunu hatırlattı.
16 Mayıs´ın Kuvâ-yi Millîye ateşini yakan, vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyan kahramanların ruhlarının hala diri olduğunu gösterme günü olduğunu belirten Vali Yazıcı, Kuvâ-yi Millîye´nin Balıkesir için çok büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek, "Balıkesir´in yiğit insanları tarihi bir görevi üstlenmiş ve düşmana Balıkesir´de ?dur´ demiştir." dedi.
Kuvâ-yi Millîye´nin, Kurtuluş Savaşı´nın başlaması ve örgütlenmesinde çok önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Vali Yazıcı, "Kuvâ-yi Millîye´nin Türk Milleti´ni küllerinden yeniden ortaya çıkardığını" belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün sözüne atıfla "Milletin geleceği için tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir." dedi.
Kuvâ-yi Millîye´nin, millî güçlerin birliği hareketi olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Balıkesir bu özelliğiyle başta Batı Anadolu olmak üzere tüm ülkeye örnek oldu. Kuvâ-yi Millîye hareketi Balıkesir halkının ve Türk Milleti´nin işgal ve esareti kabul etmeyeceğini dünyaya haykırışı olduğu gibi Balıkesirlilerin hiçbir yerden talimat almaksızın vatan müdafaasına koşmalarına kıvılcım olmuştur. Kuvâ-yi Millîye adıyla ortaya çıkan bu teşkilatın temel amacı, hiçbir devletin ve milletin hâkimiyetini kabul etmeyerek buna karşı mücadele etmek ve Türk Milleti´nin kendi bayrağı altında yaşama hakkını ve bağımsızlığını sağlayarak korumaktır. Bugünlerde gerçekten o günlerde olduğu gibi birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Bir ülkenin tarihinin ve kültürünün gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Kuvâ-yi Millîye Haftası dolayısı ile yapılan etkinliklerle gençlerimizde bu ruhun yeniden canlanması açısından önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Bu duygularla 16 Mayıs Kuvâ-yi Millîye Günü´nü kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanları olmak üzere vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." şeklinde mesajını tamamladı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false