Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, 242 yıllık helvacıyı ziyaret etti

Vali Yazıcı, 242 yıllık helvacıyı ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit ilçesinde 242 yıllık helvacıda tahin helvası yaptı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit ilçesinde 242 yıllık helvacıda tahin helvası yaptı.
1775 yılından bu yana helvacılık yapan Avukat Mürteza Helvacıoğlu´na ait işyerini ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, geleneksel yol ile elde yapılan tahin helvasının yapılışını izledi ve helva yapımına yardımcı oldu.
Edremit ilçesinde Osmanlı sarayına helva yapan Helvacıoğlu ailesinin işyerini ziyaret eden Vali Yazıcı, işletme sahibi Mürteza Helvacıoğlu´dan helva hakkında bilgi aldı. Daha sonra imalathaneye geçen Vali Yazıcı, burada helva ustası ile birlikte tahin helvası yaptı. Helva için bereket duasına katılan Vali Ersin Yazıcı, daha sonra kazanın başına geçti. Özel kazanlarda yapılan ve Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında bulunan tahin helvasını karan Vali Yazıcı, daha sonra yapılan helvanın tadına baktı.
Helva üretiminin son temsilcisi olan Tıflı Paşa 4. kuşak torunu Mürteza Helvacıoğlu ise, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Dedelerim helvayı nasıl yapıyorsa aynı kalitede devam ettiriyorum. Helva yapımında katkı maddesi kullanmıyoruz. İthal susam yerine yerli susam kullanıyoruz. Babamdan sonra da 4. kuşak olarak ben devam ettiriyorum. O günden beri aynı kalitede üretimimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli