Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, 7´den 70´e herkesi kitap okumaya davet etti

Vali Yazıcı, 7´den 70´e herkesi kitap okumaya davet etti

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi´nde 200. randevu Gönen´de gerçekleştirildi.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi´nde 200. randevu Gönen´de gerçekleştirildi.
Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte BENGİ Projesi okuma etkinliği kapsamında Gönen Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam-Hatip Ortaokulu´nda idareci, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
BENGİ Projesi´nin sürdüğü 33 ay boyunca sayısız okula giden ve çocuklarla birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, gittiği her mekânda genci yaşlısı demeden herkesi kitap okumaya davet etti.
Balıkesir´deki 200. okul ziyaretinde Vali Yazıcı, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ve İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ilk olarak öğrencilerle kitap okuma saatine katıldı.
Öğrencilere kitap okumanın önemini anlatan Vali Yazıcı"Kitaplarla bir kez tanıştığımız zaman, bir ömür dostumuzdur bizim artık. Diğer dostluklardan daha kalıcıdır. Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitap en iyi arkadaştır. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Yalan söylemez ve üzmez. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için özel zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar.? diye konuştu.
BENGİ Projesi hakkında açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Yıldız, BENGİ Projesi´nin, eğitim ve öğretimin niteliğini artırıp, Balıkesir´de birliktelik ruhunu yakalamak adına güzel bir proje olduğunu belirtti.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı