Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Vali Yazıcı, AGİT Heyetine seçim brifingi verdi

Vali Yazıcı, AGİT Heyetine seçim brifingi verdi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Seçim Gözlem Heyeti Üyeleri Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.


AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi tarafından Türkiye´de erken seçimleri gözlemlemek üzere görevlendirilen gözlemcilerden Alman Janina Markewitsch, Kırgız Emil Shakir Uulu ve Gözlemci Asistanı Sevilay Salay, Vali Ersin Yazıcı´dan 24 Haziran´da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Balıkesir´de alınan tedbirler konusunda bilgi aldı.
Balıkesir´de çok güzel karşılandıklarını ve bundan onur duyduklarını ifade eden Janina Markewitsch, heyetten 22 kişinin Türkiye´de uzun süre kalarak, seçim hazırlıklarını takip edeceğini tüm dünyadan 350 gözlemcinin ise seçimlerin gerçekleşeceği 24 Haziran´da görevde olacaklarını söyledi.
Ziyaretlerinden dolayı yabancı gözlemcilere teşekkür eden Vali Yazıcı ise, Balıkesir´de seçimin en güvenli şekilde geçmesi için her türlü tedbirin alındığını söyledi.
24 Haziran´da yapılacak seçimin Balıkesir´de huzur ve güven içerisinde tamamlanacağına inandığını belirten Vali Yazıcı, "Seçim öncesi hazırlıkları, oylama günü ve sonrasında vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde oyunu kullanabilmesi ve vatandaşlık görevini ifası bizim denetimlerimiz ve anayasal düzen içerisinde gerçekleşecektir. Seçim sandığı, demokrasinin namusudur. Halk iradesi sandığa tam yansıyacak. Huzur ve güven içerisinde bir seçim için gayret göstereceğiz." dedi.
Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli