Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, Ayvalık´ta Doğa Müzesi´ni ziyaret etti

Vali Yazıcı, Ayvalık´ta Doğa Müzesi´ni ziyaret etti

Doğada kalıcı iz bırakmayan doğa sanatı uygulamaları, doğadaki alanları ve doğanın sunduğu taş, toprak, ağaç, su, kum gibi maddeleri kullanarak özgün bir sanatsal dile dönüştürüyor.

Kimisi için terapi görevi gören, kimisinin içindeki çocuğu yaşatan koleksiyonculuk beraberinde disiplin, araştırma alışkanlığı ve yeni hayat biçimlerini de getiren bir tutku ve bu işe merak salan kişiyi hem sosyal hem de kişisel anlamda çokça değiştiriyor.
Yaklaşık 30 yıllık süreçte Ayvalık ve çevresinin yanı sıra farklı denizlerden topladığı mercanlar, denizyıldızı, midye kabukları, Türkiye´de çıkarılan 50 civarında maden örnekleri, dünyada sadece Ayvalık´ta yetişen endemik bitkilerin fotoğrafları, doğal oluşumlar, karasal canlı örneklerinin bilimsel açıklamalarıyla Doğa Müzesi´nde sergileyen Sercan Özcan Ünlü, Doğa´dan farklı objeler toplayan bir koleksiyoncu olarak bilindiği gibi Coğrafyayı, kültürü ve yaşamı birbiriyle harmanlayan bir sanatçı kimliğiyle dikkat çekiyor.
Ayvalık ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Sercan Özcan Ünlü, 30 yılda sahip olduğu "mercan, denizyıldızı, midye kabukları, maden parçaları, meteor, köpek balığı yumurtası ve deniz süngeri Venüs çiçeği" gibi birbirinden ilginç nesneleri, tarihi Kız Meslek Lisesi´nde sergiliyor.
Doğa´nın aynı zamanda eşsiz bir tasarım olduğunu ispatlayan serginin ziyaretçileri arasına adını Vali Ersin Yazıcı da yazdırdı.
Sergiyi gezerek eserleri tek tek inceleyen Vali Yazıcı, eserler hakkında koleksiyoncu Sercan Özcan Ünlü´den bilgi aldı.
Anlamlı bir projeyi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Yazıcı, "Güzel bir doğa sergisi olmuş. Herkesin gezmesini tavsiye ediyorum. Tabiat dostu bir koleksiyoncumuzun sergisindeyiz. Doğada var olan her şeye, arılardan kaplumbağalara kadar yer vermiş. Yolu Balıkesir´e, Ayvalık´a düşenlere minik bir tavsiyeyle söze son vereyim? Ayvalık Cumhuriyet Meydanı´na doğru yürürken Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi tabelasını görünce kapıyı çalıp girmenizde fayda var. Çünkü keyifli bir sanat ve doğa sohbeti sizi bekliyor demektir. Böylesine anlamlı bir sergiyi kazandırdıkları için emeği geçenleri tekrar kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı