Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı Balıkesir, hızla koşan bir kent

Vali Yazıcı Balıkesir, hızla koşan bir kent

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Üniversite Üst Yönetimi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Üniversite Üst Yönetimi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde "Balıkesir Ortak Paydasında" Üniversite Üst Yönetimi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Balıkesir Öğretmenevi´nde bir araya geldi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, toplantıda bir değerlendirme yaptı.
Şehir ile üniversitelerin birbirlerini tanımaları ve keşfetmeleri gerektiğine vurgu yapan Rektör İlter Kuş, "Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir. Burada şehirle ilgili, hem üniversitemizin şehre katkıda bulunması lazım, hem de şehirle bütünleşmesi lazım. Sadece üniversite değil tüm bu projeler, çalışmalar diğer kurum ve kuruluşlarla hep birlikte yürütülmeli. Hastalarımızın eksikliğini hissettiği önemli ünitelerin açılışını yapmak için yoğun çalışmalarımız devam ediyor. İlk önce inandığım geniş katılımlı bir yönetim anlayışı olması. Herkesin görüşlerine değer veriyorum, herkes çalıştığı şehre emek vermek zorunda Balıkesir´deyiz, Balıkesir için çalışmaya devam edeceğiz. Üniversitemizin temel eksiklerinin farkındayız. Öncelik sırasına göre ivedilikle çözeceğiz. Üniversite şehrin her yerinde olmalı. Sanayisine hayvancılığına ekonomisine sosyal kültür hayatına katkı koymalı. Öğrencilerimizin sorunları var farkındayız. Bir kısmına kendimiz bir kısmını şehrin dinamikleriyle çözeceğiz. Şehrin ihtiyaçlarına göre akademik çalışmalarımızı üniversite dışına da açmalıyız. Çözüm odaklı hızlı karar alabilen hızlı bir ekip mantığıyla bu 4 yılı çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Şehrin kurum ve kuruluşlarıyla hareket edeceğiz. Katılımlarınız ve katkılarınız için teşekkür ederiz." dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Şehri çok iyi tanıyorum. Her noktasında herkesle temas ediyorum. Üniversitemizle de her zaman işbirliklerini önemsiyoruz. Kent konseylerinde daha önce akademisyenlerimizle çok fazla çalışmalarımız oldu. Balıkesir için çalışacağız." diye konuştu.
Şehrin dinamiklerinin birbirlerini tanımalarının önemine işaret eden Vali Yazıcı ise, "Balıkesir Valiliği olarak ilimizdeki üniversitelere her türlü desteği vermeye ve her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. İşte şehrimize bu kadar önemli ve büyük bir katkı sağlayan üniversitelerimizi bizlerin desteklemesi gerekir. İnşallah el birliği ile tüm hedeflerimize ulaşırız. Bu nedenle her yönü ile üniversitemize gerek kurumsal, gerek şahsi hepimiz sahip çıkmalıyız.? şeklinde konuştu.
Böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için Rektör Prof. Dr. İlter Kuş´a teşekkür eden Vali Yazıcı, "Balıkesir hızla koşan bir kent, üniversitemiz de bu koşuya eşlik ediyor. Balıkesir´den bilime önemli katkılar sunulması noktasında, üniversitelerimiz potansiyeliyle destek veriyor. Üniversitemiz, kentin sorunlarına çözüm arayışında kentin birimleriyle ortak çalışmalar yapıyor." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli