Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, Balıkesir Şehitliği´ni ziyaret etti

Vali Yazıcı, Balıkesir Şehitliği´ni ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı öncesinde Balıkesir Şehitliği´ni ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı öncesinde Balıkesir Şehitliği´ni ziyaret etti.
Şehitlik ziyaretine Vali Ersin Yazıcı ile Bayan Yazıcı´nın yanı sıra, İl Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Kara Astsubay MYO Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, Balıkesir Merkez Komutanı Piyade Albay Evren Ünal, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar, İl Müftüsü Ramazan Topcan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, şehit yakınları, askeri erkân ile vatandaşlar katıldı.
Vali Ersin Yazıcı ve diğer protokol üyeleri şehitlerin mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bıraktı.
Şehit yakınlarıyla yakından ilgilenen Vali Yazıcı, sabır dileyerek bayramlarını kutladı.
Şehitlik ziyaretinde Şeref Defteri´ni de imzalayan Vali Yazıcı, deftere yazdığı mesajda şu ifadeler yer aldı: "Aziz Şehitlerimiz,
Ramazan Bayramı öncesinde, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna ölümsüzlüğe koşarak görevini yapmanın huzuru içerisinde şehadet mertebesine ulaşan sizlerin huzurunda saygı ve şükran duygularımızla toplanmış bulunuyoruz. Vatanı, milleti, toplumsal varlığının devamlılığı için yaşamını feda etmek fedakârlıkların en yücesidir. Sizler genç yaşlarınızda, yeri geldiği zaman bu fedakârlığı gösterdiniz. Bugün varlığımızı sürdürüp daha iyi bir gelecek mücadelesi verebiliyorsak sizlerin bu büyük fedakârlıklarınız sayesindedir.Türk milleti, uğruna canınızı verdiğiniz vatan topraklarını bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kanımızın son damlasına kadar koruyacak ve özgürlük mücadelesiyle tarihe geçen hatıranızı ilelebet yüreğimizde yaşatacağız.
Eşsiz kahramanlıklarınız, şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman koruyacak, yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz, ruhlarınız şad olsun.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı