Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı; Balıkesir´i ?Spor Yapan, Sporla Yaşayan Şehir? yapmaya kararlı

Vali Yazıcı; Balıkesir´i ?Spor Yapan, Sporla Yaşayan Şehir? yapmaya kararlı

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları açılışı, Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle yapıldı.

Balıkesir Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen okul sporları kurslarının açılış töreni Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Yazıcı´nın yanı sıra İl Millî Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim Koyuncu, Türk atletizminin yaşayan efsaneleri arasında yer alan İsmail Akçay, idareci, antrenör ve sporcular katıldı.
Törene katılanlara hitap eden Vali Ersin Yazıcı sözlerine sporun sosyal hayatımızın önemli bir parçası olduğunu ifade ederek başladı.
Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak olması için sporun en gerekli faaliyet olduğunu belirten Vali Yazıcı, ?Görev yaptığım yerlerde spor yapan çocuklarımızın sayısını artırmak adına gayret ediyorum, uğraşıyorum. İki Bakanlığımızın başlattığı ve yıllardır devam eden bu güzel projeyi Balıkesir ilinde daha da geliştirerek büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Sporu geliştirmenin ve yaygınlaştırmanın yanı sıra gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora yönlendirerek önemli bir toplumsal işlevi de yerine getiren spor kulüplerine daha sağlıklı ortamlarda daha kaliteli malzemelerle spor yapmaları için destek çalışmalarımız devam edecektir. Spora destek vererek öğrencilerimizin boş zamanlarında spor yapmalarını sağlamamız gerekiyor. Spor yaptıkları zaman derslerinde de başarılı olurlar. Çünkü kötü alışkanlıklardan kurtulmuş olurlar. Spor yapsınlar, spora alışsınlar, daha sağlıklı daha huzurlu bir toplum olsun. Bütün spor kulüplerimize başarılar diliyorum. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.
Vali Yazıcı, 2016-2017 Spor Sezonunda ulusal ve uluslararası düzeyde başarı elde eden okul takımları ve ferdi sporculara ödüllerini vererek onlarla yakından ilgilendi. Günün anısına toplu fotoğraf çekilmesinin ardından tören sona erdi.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli