Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, başarının tesadüfe bağlı olmadığını kaydetti

Vali Yazıcı, başarının tesadüfe bağlı olmadığını kaydetti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 2019 (LGS) Liseye Geçiş Sınavı´nda 500 tam puan alan öğrencileri ödüllendirdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 2019 (LGS) Liseye Geçiş Sınavı´nda 500 tam puan alan öğrencileri ödüllendirdi.
Vali Yazıcı öğretmenevinde kahvaltıda ağırladığı Liselere Geçiş Sınavı´nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan 8 öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, okul idarecileri ve öğretmenleri tebrik etti.
Vali Yazıcı, hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirterek, verilen her emeğin bir gün mutlaka karşılık bulacağını ifade etti. Vali Yazıcı, Balıkesir´in eğitim anlamında her geçen gün daha da iyiye gittiğine dikkati çekerek, "İl genelinde 8 öğrencimiz liselere geçiş sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Öğrencilerimizin sevincini paylaşmak ve tebrik etmek için bir araya geldik." dedi.
Öğrenciler ile sohbet eden Vali Yazıcı, "Bu buluşma en mutlu olduğum programlardan birisidir. Hep birlikte çocuklarımızın başarılarını paylaşıp, diğer öğrencilere örnek olmaları için buradayız. Çalışkan ve güzel ahlak sahibi gençlerimize her zaman destek olacağız. Biz gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.
Konuşmasında başarılı öğrencilere ve bu başarıların gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlere de teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerin başarılarının devamını diledi.
Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, "Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için özel zaman ayırarak kitap okumalıyız. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Bizler için önemli olan, siz değerli çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamaktır." dedi.
Vali Yazıcı bir süre daha sohbet ettiği öğrencilere bilgileriyle, kültürleriyle güzel ahlakları ile örnek olmaları gerektiğini belirterek, çok okuyarak, okuduğunu iyi anlayarak kendilerini sürekli geliştirmelerini istedi.
Vali Yazıcı konuşmasının ardından Liseye Geçiş Sınavı´nda 500 tam puan alan öğrenciler ile düşünceleri ve geleceğe dair planları hakkında bir süre sohbet etmesinin ardından başarılı öğrencileri yarım altın ve kitapla ödüllendirdi.
Program günün anısına birlikte fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false