Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı; Basın, bir milletin ortak sesidir

Vali Yazıcı; Basın, bir milletin ortak sesidir

Vali Ersin Yazıcı, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yazıcı mesajında, "Yaşadığımız bölge ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, yansız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak, ihtiyaç sahipleri ile görevliler arasında köprü vazifesi kurmak gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenen basın mensuplarının, zaman ve mekân mefhumu gözetmeden çalışmasını ilimiz ve ülkemiz adına büyük bir kazanım olarak görmekteyim." dedi.
KİŞİ HAKLARINA VE ÖZEL HAYATA SAYGI
Basının görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmaması gerektiğinin altını çizen Vali Yazıcı, "Toplum yararını gözetmek, kişi haklarına ve özel hayata saygıyı üstün tutmak, bireylerin doğru haber alma ve bilgi edinmelerini sağlamak, basının önemli sorumluluklarındandır."dedi.
TARAFSIZ BİR BASININ VARLIĞI GÜÇLÜ DEMOKRA-SİLERİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ´Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada basın, başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir öncüdür´ sözünü hatırlatan Vali Yazıcı, "Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Demokrasi ve adalet ilkelerinden ödün vermeyen, doğruluk ve toplumsal faydayı kendisine ilke edinen; ahlaki duruşa sahip bir basın vazgeçilmezdir. Bununla birlikte haber kaleme alınırken ve duyurulurken demokratik kurallara bağlı kalınması yanında etik değerlere de önem verilmesi, haberde kişi haklarına yönelik ihlallerin yaşanmaması gerekmektedir. Bu konuda üzerlerine büyük görevler düşen basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Halkın ortak sesini doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla dile getirip, kamuoyunun beklentilerini yansıtmak suretiyle çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayan basın mensuplarıyla, el ele vererek hep birlikte ilimiz için en iyi hizmetleri vermeye devam edeceğiz."dedi.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK
Demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren yerel ve yaygın tüm basın kuruluşlarına ve mensuplarına şükranlarını sunan Vali Yazıcı, "İlimizde ve bölgemizde duyarlı, sorumlu ve özverili şekilde görevini yerine getiren değerli basın mensupları nezdinde tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum."dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli