Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vali Yazıcı, basınla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi

Vali Yazıcı, basınla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir´de bulunan yerel gazete ve ajans temsilcileri ile bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir´de bulunan yerel gazete ve ajans temsilcileri ile bir araya geldi.
Düzenlenen sabah kahvaltısına Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile İl Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Albay Hasan Aksoy´da katıldı.
Vali Yazıcı, göreve başladığı günlerde yapılması düşünülen ancak 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelenen kahvaltıda yaptığı konuşmada "Yaşam standardı bakımından daha iyi bir Balıkesir´in oluşturulması için hep birlikte gayret göstereceğiz." dedi.
Balıkesir için çalışan herkesin arkasında olduklarını söyleyen Vali Yazıcı, ?Ben Balıkesir Valisi olarak ne kadar çalışırsam çalışayım devlete ve millete borcumu ödeyemeyeceğimi düşünüyorum. Çünkü 11 yaşından bu yana bu devletin ekmeğini yiyorum. Ne yaparsam yapayım bunun borcunu ödeyemem, bunun hem gururunu hem de ağır sorumluluğunu taşıyorum. Balıkesir´de görev sürem 4 aya yaklaştı. Vali Ersin Yazıcı olarak bazı konularda farkındalık oluşturduğumu zamanla siz de göreceksiniz. Ben buradan ayrıldıktan sonra ´iyi adamdı´ sözünün yanı sıra ´şunları şunları yapmıştı´ şeklinde denilmesini hedefliyorum." dedi.
Her insanın hedefi olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Hepimizin mantıklı ya da mantıksız hedefleri var. 80 yaşındaki teyzenin de 10 yaşındaki çocuğun da kafasında planları vardır. Kamu görevi yapanların da hedefleri olması gerektiğini düşünüyorum. Elbette ki Bakanlıklarımızında kısa vade ve uzun vadede hedefleri vardır. Ancak kamu görevlileri de hedefler koymalıdır. Bende en az bir veya iki konuda ´artı bir şeyler yaptı´ denilmesi en büyük hedefim." şeklinde konuştu.
FETÖ´ye yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında da bilgi veren Vali Yazıcı, kentte 3´ü vali yardımcısı ve 3´ü kaymakam olmak üzere toplam 667 kişinin tutuklandığını, 104 kişinin firarda olduğunu söyledi. Açığa alınan 1858 kamu personelinden 774´nün ise ihraç edildiğini açıkladı.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Yazıcı, asayişten turizme, sağlıktan güvenliğe, ulaşımdan trafiğe kadar pek çok konuda yapılan çalışmaları dikkatle takip ettiklerini ifade etti.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli