Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Vali Yazıcı Bengi Projesini öğretmenlere anlattı

Vali Yazıcı Bengi Projesini öğretmenlere anlattı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bengi Projesi kapsamında Edremit ilçesindeki öğretmenler ile bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bengi Projesi kapsamında Edremit ilçesindeki öğretmenler ile bir araya geldi.
Balıkesir Eğitimde Nitelik Geliştirme ve İnceleme (Bengi) Projesi, Vali Ersin Yazıcı´nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla Edremit ilçesindeki öğretmenlere anlatıldı.
Toplantıya Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Okul Müdürleri ve yaklaşık 500 öğretmen katıldı.
Proje tanıtım toplantısıyla ilgili Bengi Projesi Yürütme Ekibi adına İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, "Önüne hedef koymayan yöneticilerin başarılı olması beklenemez" dedi.
İl genelinde öğrenciler başta olmak üzere halka kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için eğitimcilerin tüm imkânlarını kullanmaları gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı, "Bunun için il genelindeki tüm okullarda okuma saati uygulaması yapılmalıdır. Okuyan bir toplum olmalıyız. Okuma alışkanlığını kazandırmak için öğretmenlerimiz gönüllü olarak sorumluluk alsın. Okuma saatlerini uygulayacağız. Özellikle okuma saatleri ile ilgili asla taviz vermeyeceğiz. Bu alışkanlık ilkokul ve ortaokulda kazandırılır. Bu konuyu önemsemenizi istiyorum. Aynı zamanda okullarda rehberlik hizmeti de verilecektir." dedi.
Hep birlikte başarıyı yükseltmemiz gerektiğine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Bu ülke, bu çocuklar bizim. Çocuklar iyi eğitilmediği zaman yine toplum olarak biz zarar göreceğiz. Onlarla beraber yaşayacağız. Öğretmenlerimizi daha iyi motive edeceğiz. Onların kendine olan özgüvenlerini tazeleyeceğiz. Öğretmenler ilgili hep ümitli oldum. Bu ümidim boşa çıkmadı. Öğretmenlerle ilgili birçok başarı hikâyeleri dinledim. Bir öğretmen çok şeyi değiştirebiliyor. Kendinize bu manada güvenin. Çok insanın hayatına küçücük bir dokunuşla bambaşka bir yolculuğa çıkartabileceğiniz bilincinde olun. Ben buna tüm kalbimle inanıyorum. Öğretmenlik özel bir ihtisas mesleğidir. Bizler öğretmenlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Bu proje ile bir farkındalık oluşturacağız Bu proje ile kurum ve kuruluşlar olmak üzere dernek ve vakıflar olarak herkesin eğitimle uğraşmasını istiyorum? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı