Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, ?Bigadiç Et ve Süt Festivali?nden seslendi ?Türkiye´nin en kaliteli sütü bu şehirde?

Vali Yazıcı, ?Bigadiç Et ve Süt Festivali?nden seslendi ?Türkiye´nin en kaliteli sütü bu şehirde?

Bigadiç ilçesinde bu yıl 5.´si düzenlenen ?Bigadiç Et ve Süt Festivali? sona erdi.

Bigadiç ilçesinde bu yıl 5.´si düzenlenen ?Bigadiç Et ve Süt Festivali? sona erdi.
Bigadiç 5. Geleneksel Et ve Süt Festivali, 03-04-05 Mayıs 2019 günleri arasında yaklaşık 50.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Ersin Yazıcı´nın da katıldığı festivalde yerel halkın ve şehir dışından gelenlerin festivale ilgisi büyüktü.
3 gün süren festivalin finalinde mehteran ve halk oyunları gösterileri eşliğinde en güzel kuzu en güzel koç ve en güzel buzağı ile en güzel sütlü ve et yemekleri seçildi.
Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, festivale katılımın her yıl artarak devam ettiğini belirterek, Bigadiç´i bütün dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Festivalin son gün etkinliğine katılarak, Balıkesir´in tarım ve hayvancılıkta Türkiye´yi doyuran bir il olduğunu tekrarlayan Vali Ersin Yazıcı, üreticilere daha kaliteli ürün yetiştirerek bu unvanı muhafaza etmelerini istedi.
Balıkesir´in, Türkiye´nin en güzel en kaliteli sütünün üretildiği bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Bölgemizin sütü kaliteli. Bu kalitemizi artırarak devam ettireceğiz. Balıkesir olarak bize yakışanı yapmaya devam edeceğiz. Balıkesir çiftçisi, Balıkesir süt üreticisi Türkiye´de layık olduğu zirvede konumda kalmaya devam etmeli. Bu şehirde sütün, etin, sebzenin, meyvenin en kalitelisi üretiliyor. En kaliteli kuzu eti bu şehirde diyoruz. Daha güzel ve kaliteli üreteceğiz. Günün şartlarına uygun üreteceğiz. Özellikle süt ve et üretiminde standardımız çok yüksek. Herkes bizi örnek gösteriyor bu bir gerçek. Türkiye´yi doyuran il olan Balıkesir´in tarım ve hayvancılığa olan katkıları büyüyerek devam edecek." diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli