Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

VALİ YAZICI ?BİRLİĞİMİZ GÜCÜMÜZDÜR?

VALİ YAZICI ?BİRLİĞİMİZ GÜCÜMÜZDÜR?

Balıkesir´de geçmişi bir asra dayanan geleneksel hayır yemekleri devam ediyor.

Balıkesir´de geçmişi bir asra dayanan geleneksel hayır yemekleri devam ediyor.
Altıeylül Kesirven Mahallesi Hayrı´na katılan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay vatandaşlarla bir araya geldi.
Geleneksel olarak yapılan Kırsal Kesirven Mahalle Hayrı´na bu sene de ilgi yüksek oldu.
Mahalle muhtarının ev sahipliğinde yapılan hayra çevre mahallelerden de çok sayıda vatandaş katılırken, etkinliklerde misafirlere çeşitli yemekler ikram edildi.
Okunan duaların ardından köy hayrına katılan vatandaşlara pilav, kavurma, ayran ve tatlı ikram edildi.
Etkinlikte duygularını ifade eden, hemşerileri ile birlikte olmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Bugün devletimizle halkımız buluşmuş, bugün insanların yüreği sevgi ile dolu bir gün. Hep birlikte sofralarımızı, lokmalarımızı paylaşacağız. Ben aranızda olmaktan son derece memnunum. İnsanları bir araya getiren, sevgiyi çoğaltan, kardeşliği birliği beraberliği çoğaltan her şeyde bir hayır var. Bu tür etkinliklerin en önemli yanı, çevre il ve ilçelerde yaşayan akraba, arkadaş, eş dost bir araya gelerek bir birleriyle hasret gideriyor, özellikle de gençlerimiz, çocuklarımız geleneklerini yaşayarak sürdürüyorlar, bu sebeple yurtlarından, köklerinden ve akrabalarından kopmamış oluyorlar. Bu büyük buluşmayı gerçekleştiren, bu hayrı gerçekleştiren Kesirven Mahallesi halkımızı ve onların çalışkan muhtarını, ona yardım eden vatandaşlarımızı, katkı sağlayan herkesi yürekten tebrik ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.
Vali Ersin Yazıcı´nın hayırlarına katılmasından duydukları mutluluğu dile getiren vatandaşlar Vali Ersin Yazıcı ile fotoğraf çektirdi. Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı