Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yazıcı: ?Bu coğrafyada yaşayanlar çok şanslı?

Vali Yazıcı: ?Bu coğrafyada yaşayanlar çok şanslı?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Burhaniye Bahadınlı Mahallesinde bulunan Yağcı Zeytinyağı Fabrikasında incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı fabrikanın yenilenen bölümünde zeytinyağı sıkımı ve depolanması konusunda Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve fabrika sahibi Mustafa Sami Yağcı´dan bilgi aldı.
Vali Yazıcı, ayrıca kuruluşu 1910´lara dayanan fabrikanın eski bölümünde de incelemelerde bulundu.
Yıllardır zeytin ve zeytinyağı tüketen bir birey olarak gerçek anlamda zeytin ile Balıkesir´de tanıştığını vurgulayan Vali Yazıcı, "Bu coğrafyada yaşayanlar çok şanslı. Ülkemizin cennet köşelerinden birindeyiz. Çünkü doğasıyla, deniziyle, güzelim zeytin ağaçlarıyla, her şeyiyle, ülkemizin cennet köşelerinden birinde yaşıyorsunuz. Bu güzellikler içerisinde ülkemizde yapacağımız çalışmalarla, yapacağımız üretimle katkı sunmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizler, devlet olarak her konuda başta zeytin üreticisi olmak üzere her konuda üreticimizin sorunlarına eğilerek, bu sorunların çözümlenmesi için çaba gösteriyoruz. Bu çabalar tüm hızıyla sürecektir." diye konuştu.
Türkiye´nin en kaliteli zeytinyağının bu bölgede üretildiğine şahit olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, " Türkiye´de vatandaş olarak sahip olduğumuz dünyanın en kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağını öncelikle kendimiz tüketmemiz gerekir. Sağlıklı bir yaşam için halkımızı zeytinyağı kullanmaya davet ediyorum." dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli