Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, çiftçiye koç dağıttı

Vali Yazıcı, çiftçiye koç dağıttı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bigadiç ilçesinde düzenlenen koç dağıtım törenine katıldı.

Balıkesir´de Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından merinos koç dağıtım töreni düzenlendi.
Bigadiç ilçesine bağlı 19 mahallede Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yüksek verimli ve nitelikli koyun ırklarını yaygınlaştırmak amacıyla 55 koyun yetiştiricisine 55 baş Karacabey Merinos Koç dağıtıldı.
Karacabey merinosu dağıtım törenine Vali Yazıcı´nın yanı sıra, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gültekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen törende yaptığı konuşmada Balıkesir´in bir çiftçi ve tarım memleketi olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Biz Balıkesirliler olarak, ürettiğimiz hayvan sayısını artıracağız. Ürettiğimiz et miktarını artıracağız. Süt miktarını artıracağız. Diğer tarım ürünlerini artıracağız. Tarıma dayalı sanayimizi geliştireceğiz. Biz vatandaş olarak üzerimize düşeni gönlümüzü, fikrimizi, kalbimizi, aklımızı bu yola vererek daha fazlasını üreteceğiz. Bakanlığımız bu konuda büyük destekler sunuyor. Aklınıza gelen her alanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yanınızda. Ne üretmek istiyorsanız hangi üretimde katkı bekliyorsanız ister tarımsal üretim olsun ister hayvansal üretim olsun biz yanınızdayız." dedi.
Balıkesir´in önemli bir tarım şehri olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Tarım ve hayvancılıkla ilgili çok önemli projelerimiz var. Hem bitkisel üretim hem de hayvancılık konusunda Balıkesir olarak şehrimize, ülkemize, çiftçimize büyük katkılar sunacağız." dedi.
Üretime yönelik geliştirilen bu projeyi çok anlamlı bulduklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Bugün burada ilimizdeki hayvancılığı geliştirmek adına uygulanan bir proje kapsamında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Balıkesir önemli tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip bir ilimiz. Bu potansiyelden en üst seviyede faydalanabilmemiz için, gerek desteklemeler, gerekse teknoloji kullanımını teşvik faaliyetleri ile çiftçimize yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Bu proje hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sunacak." dedi.
Hayvancılığı destekleme projelerinin Balıkesir besiciliğinde kaliteyi ve verimi artırmasına katkı sağlayacağını dile getiren Vali Yazıcı, "Bizler her zaman her yerde üreticilerimizin yanındayız. Hayvancılığın gelişmesi için desteklerimizi yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Tarımsal üretimin en önemli unsuru destektir. Çiftçilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, çağa ayak uydurmaları ve piyasayı yakından takip etmeleri açısından bu destekler önemlidir. Amacımız çiftçilere ve üreticilere daha kaliteli hizmet sunmak. Bu projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli