Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, çok özel bir konuğu ağırladı

Vali Yazıcı, çok özel bir konuğu ağırladı

Yusuf Demir 10 yaşında. Burhaniye Nadir Tolun Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi.

Yusuf Demir 10 yaşında. Burhaniye Nadir Tolun Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi. Ana dili işaret dili oldu. Anne ve babası işitme engelli. Fakat o anne ve babasının da dili oldu. Hayattan hiç kopmadı. Araştırdı. Araştırdıkça kimya mühendisi olmaya karar verdi. Şimdiden omuzlarında büyük yük var. Yusuf, hayata tutundu ve başarıyı kovalıyor. Biliyor ki başarı istenmediği yere gelmez. O da getirmek için çaba gösteriyor. Telefonda hiç oyun oynamadı. Oynamayı bile istemedi. Elinde hiç telefon olmadı. Eksikliğini de hiç hissetmedi.
İşitme engelli anne ve babanın sağlıklı dünyaya gelen iki çocuğundan biri olan ortaokul 5. sınıf öğrencisi Yusuf Demir, Vali Ersin Yazıcı´yı ziyaret edip, hayallerini hedeflerini anlattı.
İyi bir kimya mühendisi olarak, ülkesine hizmet etmek istediğinin altını çizerek, ilkokul anılarını anlatan Yusuf, okulda yaşadığı sevinci, heyecanı ailesine anlatamamanın üzüntüsünü yaşadığını, "Sanki sessiz bir odada gibi hissettim kendimi" ifadelerini kullandı.
Ziyarette çocukların ve gençlerin eğitim hayatlarının önemli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Çocuğumuzun başarısını kendi zihnimizde tasarladığımız, çocuğumuzun adına kurduğumuz hayallere göre değil, çocuğumuzun ilgi ve yeteneklerine göre şekillendirelim ve başarılı olmaları konusunda ona destek olalım. Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim, insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir." diye konuştu.
Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Vali Yazıcı şöyle devam etti: "Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır." şeklinde konuştu.
Çocukların, gençlerin onlara geleceğe dair umut verecek rol modellere ihtiyaçları olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "İşte bizim BENGİ Projesi ile ulaşmak istediğimiz hayal ve hedeflerimizin özeti. Hepimizin Türkiye için ortak hedefi, ´dünya sahnesinde büyük ve güçlü bir ülke olabilmek´. Türkiye´nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için hepimize önemli sorumluluklar ve ödevler düştüğüne inanıyorum. Bu sorumlulukların en önemlisi ise ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklara sahip çıkmak. Sözün kısası herkesin Yusuf´tan alacağı çok ders var." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı