Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vali Yazıcı, Dünya Şampiyonu güreşciyi ağırladı

Vali Yazıcı, Dünya Şampiyonu güreşciyi ağırladı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Dünya Şampiyonu Kerem Kamal´ı makamında kabul etti.

Vali Yazıcı, 19 Eylül´de Slovakya´da gerçekleştirilen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında üçüncü kez Dünya Şampiyonu olan Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2. Sınıf öğrencisi Milli Sporcu Kerem Kamal´ı makamında kabul etti.
Kabulde şampiyonu tebrik ederek kutlayan Vali Yazıcı, şampiyonu Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.
Slovakya´nın Trnava kentinde yapılan şampiyonada grekoromen stil 60 kiloda finalde Hindistanlı Vijay Vijay ile karşılaşan Milli Güreşçi Kerem Kamal, müsabakayı 10-0 sayı tuşuyla kazanarak altın madalyanın sahibi olmuştu.
Milli Güreşçi Kerem Kamal´in, Dünya Gençler Şampiyonasında altın madalya kazanarak şampiyonanın yıldızı olduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, "Kerem Kamal evladımız bizi gururlandırdı. Uluslararası arenada Bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı söyleterek göğsümüzü kabartan evladımızı gönülden tebrik eder, bu başarıda emeği geçen herkese Balıkesirli hemşerilerim ve şahsım adına teşekkür ederim." dedi.
Kabulde, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Yusuf Aymankuy ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Göktaş da hazır bulundu.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli