Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, eğitim ve sporun ayrılmaz ikili olduğunu açıkladı

Vali Yazıcı, eğitim ve sporun ayrılmaz ikili olduğunu açıkladı

Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak, spor yapma imkânı bulamayan öğrencilere spor yaptırmak için BENGİ Projesi kapsamında düzenlenen "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi büyük ilgi gördü.

Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak, spor yapma imkânı bulamayan öğrencilere spor yaptırmak için BENGİ Projesi kapsamında düzenlenen "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi büyük ilgi gördü.
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Karesi Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, İl Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince yürütülen proje kapsamında çalışmalarına devam eden öğrencileri Karesi Mehmet Azman Çavuş Ortaokulunda ziyaret eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, spor yapan öğrencilerin daha da arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekti.
Küçük yaşlardan itibaren yapılan sporun hem vücut hem de zekâ gelişimine olumlu katkı sağladığını bildiren Vali Yazıcı, sağlıklı bir yaşam, fiziksel ve ruhsal gelişim açısından sporun son derece önemli olduğunu söyledi.
Vali Ersin Yazıcı, sporun birleştirici özelliği olduğunu belirterek, Balıkesir´de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek ve sporun bir yaşam kültürü haline getirilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti.
Çalışmaların daha verimli ve etkin olabilmesi için çeşitli önerilerde bulunan Vali Yazıcı, yapılan çalışma ve faaliyetleri yakından takip ederek gerekli desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Gerçekleşen ziyarette sağlıklı gençliğin yetişmesi için spor ve sanat faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmasının önemini vurgulayan Vali Yazıcı, "Çocuklar ve gençler sanatın birçok dalında ve sporda sevdikleri branşlar da kurs görürken, kendilerine sağlanan imkânlardan da oldukça memnunlar. Toplumsal ve eğitim alanındaki projelere de ara vermeden devam ediyoruz. Valilik olarak imkânlarımız dâhilinde sporcularımıza her türlü desteği veriyoruz. Biz sporu eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Eğitim sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle desteklenmezse eksik olur. Çocuklarımızın eğitime sadece ders olarak bakmasını istemiyoruz. Velilerimiz de, çocukların derslerinden geri kalacağı endişesi taşımasınlar. Spor yapan çocuklarımız daha disiplinli ve planlı yaşamayı öğrenmektedir. İyi, sağlıklı bir gençlik için görevimizi en iyi şekilde yapmamız gerekir. Her zaman çocuklarımıza ve gençlerimize parlak bir gelecek sunuyoruz. " diye konuştu.
Öğrencilerle yaptıkları sporlar üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, "Çocuklarımız bizler için gerçekten çok önemli, bizler onlar için varız. Ben inanıyorum ki bu yavrularımız sporla uğraştıktan sonra mutlaka derslerini daha başarılı bir şekilde yapacaklar. Bu proje kapsamında çocuklarımızla birlikte daha sık vakit geçireceğiz. Yapılan bilimsel araştırmalar, sporun sadece başarıyı değil, disiplin anlayışını da beraberinde getirdiğini ortaya koyuyor. Çocukların egzersiz yapıp fiziksel aktivitelerde bulunması okul başarısını olumlu yönde etkiliyor. Okul idarecisi ve değerli öğretmen arkadaşlarıma, özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu çabaları, öğrencilerimizin eğitimine yansıyacak, hem derslerinde, hem de sosyal etkinliklerde, daha çok başarılı olacaklarına inanıyorum.? dedi.
Vali Ersin Yazıcı, judo ve masa tenisi oynayan çocuklara da bir süre eşlik etti. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Yazıcı, masa tenisi oynama teklifinde bulunan öğrenciyi kırmadı.
Ziyaretlerde Vali Yazıcı´ya, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim Koyuncu, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Adem Özalp eşlik etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli