Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı, engellilerin şenliğine katıldı

Vali Yazıcı, engellilerin şenliğine katıldı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 26. Uluslararası Ayvalık Engelliler Kültür, Sanat ve Spor etkinliklerine katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Ayvalık Engelliler Kültür, Sanat ve Spor etkinliklerine Vali Ersin Yazıcı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Gültekin Sertar Tolay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Devlet Personel Daire Başkanlığı yetkilileri, yurt genelindeki 81 ilden gelen yaklaşık bin civarındaki engellilerle bağlı bulundukları dernekler ve engelli aileleri hazır bulundu.
Ayvalık Belediyesi Bando Takımı eşliğinde; saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, engellilerin sorunlarının evrensel bir olgu olduğunu vurgulayarak, "Engellilerin sorunları tüm toplumun sorumluluğundaki sorunlardır. Çok değerli Cumhurbaşkanımızın, ´Engelli kardeşim sadaka kültürü değil, halk eksenidir.´ şeklindeki sözleri bizim için çok değerli ve gönlümüzü okşamıştır." dedi.
Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 26 yıldan bu yana Türkiye´nin dört bir yanındaki engellileri Ayvalık´ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ayvalık; 26 yıldan bu yana bu şenlikleri büyük bir heyecanla gerçekleştiriyor ve yapıyor. Her yıl bu şenliklere Ayvalık halkının yanı sıra, turizmcilerimiz de tam destek vermektedir. 26 yıldan bu yana bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Vali Ersin Yazıcı´da, engellilerin Ayvalık´a gelmesiyle, bu güzel beldede çiçeklerin açtığını savunarak, "Türkiye´nin en güzel köşelerinden biri olan Ayvalık´ımız, engellilerle birlikte çok daha güzel bir hale geldi. Hediye gibi geldiniz, hoş geldiniz. Bu güzelliği yaşanmasını sağlayan bugüne kadar bu şenliklerin yapılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Şunu çok iyi biliyoruz ki sizin bizlerden hiçbir farkınız yok. Siz engelliler bizlerden zaten bir ayrıcalık istemiyorsunuz. Bunun da bilincindeyiz. Biz devletin tüm mekanizmaları olarak engelli kardeşlerimizi bizimle aynı koşullarda yaşama olanaklarına kavuşturabilmek için uğraşıyoruz. Engellilerin özel bir ayrıcalık istemediklerinin farkındayız. Engellilerin engellerinden dolayı aynı yaşam standartlarına kavuşturabilmek bizim görevimiz. Bu yolda ilerliyoruz. Devlet, sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte inşallah güzel Türkiye´mizde engellilerimizle eşit koşullarda, birbirimizi üzmeden, herkesin gönlünce yaşadığı bir ülke haline gelmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından tören; Ayvalık Bandosu´nun eşliğinde, festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye´nin dört bir yanından ilçeye gelen engelli grupların resmi geçişi ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli